Savaşın kazananı olur mu hiç...
2026 222. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2026 15:30
Mu Kıtası, karanlık dalgaların ve dipsiz denizin dibini boyladığında savaşı kaybeden tek taraf insanlıktı... Atatürk'ün Mu Kıtası'na olan ilgisini bildiğimden ve kadim dinler, tarihler, kayıp medeniyetler benim de çok ilgimi çektiğinden kitabın ismini görünce içeriğini incelemeden almıştım. Kitabımı okumaya başladığımda yazar Çağlayan Yılmaz'ın Oz’un Kalbi Mu Kıtası kitabında kayıp medeniyetler olarak bilinen medeniyetler (Lemuryalılar, Kuatzalılar, Mu'lular, Atlantisliler) ile Türk mitolojisini harmanlayarak oluşturduğu bir Fantastik kurgu romanı olduğunu gördüm. Başlarda birden fazla isim, yer adı olması ve akılda tutmak zor olduğundan biraz zor ilerledi kitap ancak ilerleyen bölümlerde heyecan birden tırmandı. Oz’un Kalbi Mu Kıtası kitabında, yazar Atlantis ile Mu'nun savaşını muhteşem kurgusu ve hayal gücü ile çok güzel işlemiş. Sonlara doğru kitabın gerçekten nasıl bittiğini anlamadım, çok güzel aktı. Kitabı bitirdiğimde aklımda olan düşünce ise; yine her şeyin zıddı ile var olduğu ve kayıp giden medeniyetler gibi bir gün bizim de yok olacağımız. İyi ve kötünün, karanlık taraf ile ışık tarafın savaşına tanık olduğum bu romanda, insanın taraf değiştirmek için çok ince bir çizgi üzerinde durduğunu; güç, para,statü, tek başına egemen olmak gibi düşüncelerin insanların en zayıf noktaları olduklarına bir kez daha tanık oldum. Fantastik kurgu severlere önerimdir. Keyifli okumalar dilerim..
Alıntı
Oz’un Kalbi Mu KıtasıÇağlayan Yılmaz · Panama Yayıncılık · 2017622 okunma
İncelemeye bayıldım,emeğine sağlık hemşom ❤️❤️
Özlem Koyun
Sen beğendiysen olmuştur canım hemşoom, çok teşekkür ederim 🙏❤️❤️🙈
💯👈♡♡♡
🤗🤗❤️❤️💐