Ateşten Gömlek
2026 19. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 01:31
O kadar güzel bir kitap ki ama dili gerçekten çok zorladı. Keşke Günümüz Türkçesiyle okusam dediğim çok an oldu. Allah’ını seven defansa koşsun o derece zorladı Müthiş bir kurgusu var. Yazar resmen yaşananların kötü bir kabus olmasını istiyor… Peyami ana kahraman kafasında bir kurşun bacakları kesildi yazar istese kahramanın ellerini kollarını da keserdi ama bu hiç işine gelmezdi çünkü Peyami’ ye anılarını anlattırdı. Anı mı desem sanrılar mı desem o da artık okuyacak olanlara kalsın. Roman bir bayrak gibi yükseliyor bayrağa al olmaya yemin etmiş gibi . Ayşe de Ayşe öyle bir Ayşe ki baştan başa İzmir baştan başa vatanın yeşil gözlerinde ahengi yeşil gözlerinde umudu sönmeyen ateşten gömlek yeşil gözler kırmızı zamanlara kader diye yazıldı. İzmir yolunda şehitler ölüme ancak gülümser… Kitabın Sakarya Ordusu’na ithaf edilmesi de mükemmel bir detay. Vatan yolunda ölmek Uğruna can vermek Bayrağa nimet Yarınlara minnet Düşmana ateş Yurduma sevda Şehit oğlu şehit Ateşten Gömlek sensin Ateşten gömlek benim Ateşten gömlek sizsiniz Bir ateş ki hiç sönmeyen Su nedir bilmeyen Aşk nedir bilen Bir ateş ki Yakup Kadri’den Halide Edib’e direnen Ateşten Gömlek Milli mücadeleyi ilmek ilmek Kandan açlıktan savaştan örmek
Ateşten GömlekHalide Edib Adıvar · Can Yayınları · 202530,3bin okunma