2026 55. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 09:02
Fidan Hanım 'ı okurken hissettiğim şey tüm olumsuzluklar Fidan'ın başına gelmez oldu. Ama maalesef oldu. O kadar acı yaşadı ki, Han'ı asla affetmeyeceğim. Tüm bu acılara rağmen çok akıcı dile sahip bir kitaptı. Zaten Sinan Akyüz'ün en güçlü yanlarından biri de bu; sizi zor hayatların içine soksa bile dili sayesinde sayfalar hızla akıyor. Fidan’ın yaşadıkları yer yer çok yorucu ve hüzünlüydü. Bu yüzden okurken insan biraz nefes almak istiyor. Yine de özellikle ağır ve karmaşık okumalar arasında daha akıcı, dramatik bir hikâye arayanlar için tercih edilebilir bir roman. Ben, yazarın başka kitaplarını biraz daha güçlü buldum açıkçası. Ama bu kitapta da insanı içine çeken bir duygu dünyası vardı. Kitaptaki en sevdiğim karakter ise kesinlikle anneanne oldu. O kadar asil, ağırbaşlı ve zarif bir karakterdi ki… Bazı insanlar kitaplarda bile “eski zaman insanı” hissi verir; anneanne tam olarak öyleydi. Fidan’ın yaşadığı bütün karmaşanın içinde en çok onun duruşu aklımda kaldı. Bazı kitaplar mükemmel olduğu için değil, insana bir hayatın yükünü hissettirdiği için akılda kalıyor. Fidan Hanım da benim için öyle oldu.
Fidan HanımSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 2025836 okunma