·72 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2026 13:05 Yazarın birbirinden bağımsız romanlarından oluşan Görünmeyen Döngü serisinin kitaplarından biri. Kısacık bir oturuşta okunabilecek oldukça akıcı bir kitap.
Ana karakterimiz olan Bayan Ming ile Fransız bir iş adamı arasında geçen konuşmalar kitabın konusunu oluşturuyor.
On çocuğu olduğuna inanan Bayan Ming, bu gerçeğe Çin’in uyguladığı tek çocuk politikası sebebi ile inanmayan Fransız. Belki de bazen insanı ayakta tutan şey inanmak istedikleridir. “Gerçek, her zaman şüphecilikten pişmanlık duymama neden olmuştur.” diyor Bayan Ming. Bayan Ming’e büyük bir şüphecilikle yaklaşan Fransız bir noktadan sonra haklı ve yerinde olarak blöf yaptığı kanaatine varıyor. Ve şöyle söylüyor “Evet bu hapishanede hayal, kurtuluş vaat eden cennet gibi duruyordu.”
Bayan Ming’in anlattığı her çocuğun hikayesinde bir hayat dersi yatıyor. Özellikle dikkatimi çeken şey insanın kendi gölge yönüyle yüzleşebilmesi oldu. Bu sebeple özellikle Da-Xia adlı kızından söz ettiği kısmı çok beğendim.