Kötünün iyisi
2026 2. kitabı
Külkedisi Asla aynı odada yalnız kalmak istemeyeceğiniz bir karakter düşünün… Kitap, özellikle ilk bölümlerde bu tedirginliği okura gerçekten başarılı şekilde geçiriyor. Hatta hapishanede geçen bölümler bende ciddi bir beklenti oluşturdu. “Tamam,” dedim, “şimdi hikâye daha karanlık ve daha rahatsız edici bir yere gidecek.” Ama ne yazık ki kitabın son çeyreğinde tempo ve etki ciddi şekilde düşüyor. Son 30 sayfayı resmen “hadi artık bitsin” hissiyle okudum Yasaklanmış Masallar serisinden okuduğum ilk kitap Güzel ve Çirkin olmuştu ve açık konuşayım; benim için tam anlamıyla felaketti. Külkedisi kesinlikle ondan daha iyi bir kitap. En azından merak duygusunu bir süre canlı tutabiliyor. Ama yine de kitap bittiğinde aklımda kalan his şu oldu: “Okumasam da bir şey kaybetmezmişim.” Serinin ortak noktası ise belli: hızlı ilerliyor, kolay okunuyor, sayfalar akıyor. Ama ne yazık ki bende kalıcı bir etki bırakmayı başaramadı. Yine de karanlık masal fikrini seviyorsanız ve hızlı akan bir şeyler arıyorsanız şans verilebilir. 5.5/10
KülkedisiSylvain Johnson · Dokuz Yayınları · 202684 okunma