2026 98. kitabı
Beş kadın… Eserde, bireysel hikayeler üzerinden kadınların iç dünyaları derinlemesine işlenmiş, geçmişle hesaplaşmalar, bastırılmış duygular ve hayata tutunma çabası ön planda. Aynı zamanda toplumsal normların kadınlar üzerindeki etkisi eleştirel bir bakışla da ele alınmış. Kitabı okurken eminim kendinizden de bir şeyler bulacaksınız sayfaların bir yerinde. Anlatılanlar aslında o kadar tanıdık ki. Sadece isimlerimiz farklı belki de. Kadınların yaşamı iç içe geçirilerek dayanışmayı, kırılganlığı ve güçlü kalma mücadelesini anlatan, duygusal ve düşündürücü bir yapıda olması hoşuma gitti. Kadınlar, toplumun dayattığı roller ve beklentiler arasında sıkışsa da kendi kimliklerini bulma ve var olma mücadelesi vermenin gerçekliği ile yüzleştiriyor yazar sizi. Ayhan, Christa, Nuray, Dudu, Sema… Karakterlerin duygusal dünyaları ve yaşadıkları deneyimler, bireysel kimlikleriyle olduğu kadar, temsil ettikleri kadınlık halleriyle ön plana çıkıyor. Bazen de destek vermesi gerekirken hemcinslerine engel olan kadınları da görüyoruz. Kitabın altını çizdiği asıl önemli bir konu da özel gereksinimli çocuklar. Farklı ailelerin farklı kültürlerin farklı hayatların içerisindeki özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin bakış açısı, emeği, yaşadıkları ve toplumun gözünden konuyla ilgili bir güzergah sunuyor.
BeşibiryerdeMuhsine Arda · Cem Yayınevi · 20263 okunma