Sorunumuz yoktu ama Komachi ile tanışmak çok iyi geldi :)
2026 62. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 18:33
Bu tatlı kitabın Aradığın Şey Kütüphanede Saklı okumasını ve incelemesini , yine çok tatlı bir arkadaşım olan ✯Bellisperennis✯ yapmak çok iyi denk geldi :) aşağıda her ikimizin de ayrı ayrı incelemesini bulabilirsiniz ; ✯Bellisperennis✯ incelemesi: Öncelikle bu kitabı canım Zeynep’imle Zeynep okumak benim için tarifsiz bir mutluluktu. Sayfaların arasında bazen birlikte kaybolduk, bazen aynı cümlede durup uzun uzun düşündük. Sanki elimizden tutup bizi başka bir yere götürdü bu kitap… Birlikte o tılsımlı Kütüphanenin koridorlarında dolaştık, rafların arasında kendimize ait o kitabı aradık. Bulabildik mi, hâlâ bilmiyorum. Ama içimde güzel bir his var; belki bir gün hepimiz, tam da ihtiyacımız olan kitabı bulacağız. Bu kitap aslında beş farklı hayatın, beş farklı kalbin hikâyesi. Birbirlerinden çok farklı görünen insanların ortak bir eksiklikte buluşmasını anlatıyor. İşinden yorulmuş genç bir kadın, hayalleriyle gerçekleri arasında sıkışıp kalmış bir adam, annelikle kendi hayatı arasında bölünen bir kadın, yaşamın yükünü omuzlarında hisseden yaşlı bir adam… Hepsi bir şekilde o büyülü kütüphaneye uğruyor. Belki de farkında olmadan, kaybettikleri parçalarını arıyorlar. Ve kitap boyunca insan şunu hissediyor: Bazen aradığımız cevaplar çok uzaklarda değil… Belki bir satırın arasında, belki çevirdiğimiz bir sayfada, belki de uzun zamandır susturduğumuz kalbimizin içinde saklı. Ben bu kitabı gerçekten çok sevdim. İçimi sıcacık yapan, bitince bile etkisi uzun süre geçmeyen, bana kendimi yalnız hissettirmeyen çok özel bir kitaptı. Bazı kitaplar okunup biter, bazılarıysa insanın kalbinde küçük bir iz bırakır ya… İşte bu kitap benim için tam olarak öyleydi. Yazarın diğer kitaplarının da çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü onun kaleminde insana iyi gelen, yavaşça kalbe dokunan çok özel bir şey var. Umarım sizler de bir gün, tam ihtiyacınız olan anda, size kendinizi yeniden hatırlatacak o kitabı bulursunuz. Daima sevgiyle kalın :) Zeynep benim incelemem ; Japon kültürünü çok severim. Canım arkadaşım Melda ✯Bellisperennis✯ sayesinde bu kitapla tanışmış oldum. İyi ki de olmuş çünkü benim için gerçekten çok keyifli bir okuma deneyimiydi. Kitap beş farklı insanın, beş farklı hikayesinden oluşuyor. Bu insanlar hayatlarından pek memnun değiller ve kendilerini daha iyi bir noktaya taşımaya çalışıyorlar. Bir şeylerin peşinden koşuyorlar ama aslında ne aradıklarını tam olarak bilmiyorlar. İşte burada kütüphaneci kadın onlara şu soruyu soruyor: “Ne arıyorsun?” Aslında çok kolay sorulan ama cevabı belki de en zor verilen sorulardan biri. Birçoğumuz ne aradığımızı bilmeden yaşayıp gidiyoruz. Bu kitapta da o kütüphane sayesinde birçok kişi hayatını istediği yöne çevirmeye başlıyor. Kitaplar ve kütüphaneler benim zihnimde her zaman sıcak ve huzurlu bir atmosfer oluşturur, bu yüzden bu kitabı ayrı bir keyifle okudum. Kitap aynı zamanda Japon kültürüyle ilgili birçok küçük detay da sunuyor. Hayao Miyazaki animasyonlarını seven biri olarak kütüphaneci Komachi bana onun yarattığı karakterleri anımsattı :) Gerçekten sıcacık akıp giden, çok tatlı ve tabiri caizse minnoş bir kitaptı. Tüm o ağır okumaların ardından bana çok iyi geldi. Biraz kafa dinlemek ve hayatın güzel taraflarını yeniden hatırlamak isteyenlere kesinlikle öneririm.
Aradığın Şey Kütüphanede SaklıMichiko Aoyama · Domingo Yayınevi · 20244,701 okunma
1.069 Gösterim
İncelemede de söylediğim gibi, bu minnoş kitabı seninle okumak benim için gerçekten çok çok güzeldi.😍♥️ Benim için bu kitabı daha da özel yapan şey, onu seninle birlikte deneyimlemekti Zeynepciğim. Güzel sohbetlerin, paylaştığımız hisler ve birlikte yaptığımız bu okuma benim için unutulmazdı. Her şey için çok teşekkür ederim canım. 🌸 Umarım yazarın diğer kitaplarında da yine birlikte kaybolur, yeni satırlarda yeniden buluşuruz. 📚✨
Zeynep
İnce ruhlu, naif arkadasım, ben senin kadar bu konularda iyi olamasam da ( duygu aktarımı), her bir güzel kelimen ve dileğin için : kocaman bir bilmukabele ✨🧚‍♀️🧚‍♀️
✯Bellisperennis✯ Daha ilk bana “bu kitabı okuyacağız” dediğin anda genel bir bakış atmıştım ve direkt sana “ben bunu kesin okuyacağım” demiştim. Çünkü daha ilk izlenimde bile düşüncelerime çok yakın bir baş karakter gördüm. İçinde kendimden, kendi düşüncelerimden çok şey bulacağımı hissettim ve kitabı hemen edindim zaten. İncelemenizden sonra da bu kitabı fazla bekletmeden, hızlıca okumam gerektiğini daha net anladım. Zeynep ve ✯Bellisperennis✯ Kalemlerinize, yüreğinize, sohbetinize sağlık 😊 teşekkürler.
Zeynep
Teşekkürler 😇bence de illa ki en az bir hikaye yakın hissettiriypr
Sakin ve bir o kadar da eğlenceli bir kitap izlenimi aldım😊çokk tatlış bir inceleme olmuş. Emeğinize kaleminize sağlık arkadaşlar🫠😍 ✯Bellisperennis✯ 🌸 Zeynep🌸
Zeynep
Gerçekten tam anlamıyla bu tanım: sakin:) teşekkürler 🥰😇
Kitaplar sadece okumakla, alıntılanmakla değil aynı zamanda naçizane görüşüme göre etkisinden kurtulamayarak yazılan incelemerlerle de anlam bütünlüğüne kavuşur. Bu kitabın da eksiğini, en güzel incelemesini bu platformda siz yapmışsınız bence. Emeğinize sağlık.
Zeynep
Ya ben de çok mutlu ve onure oldum teşekkürler bu güzel yorumun için @___buherk 😇
Sizler okumaya başladığınızda önce kitabın adı dikkatimi çekti ve cezbetti hatta almak için listeye ekledim notlarıma, daha sonra sizin incelemeleriniz heyecanla beklemeye başladım çünkü biliyorum ki kitapları yaşaya yaşaya özümseyerek okuyabilen ve fikirlerine güvenilecek olan kişilersiniz. İncelemelerinizden de anladığım beni bu kitaba doğru çeken şey ilk önce adı olsada içeriğinde yer alan konular ve kişilerin sanırım benimle olan ortak noktaları var ve kesinlikle okumalıyım. Japonların çizgi film animasyon ve animelerine aşinayım genelde ancak çok sayıda eser okumuşluğum yok ama gerçek anlamda bu ilk olacak. Bu iki güzel insanın incelemelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sağolun varolun. ☺️🙏🏼✨
Zeynep
Çok teşekkürler güzel düşünceleriniz ve içten yorumlarınız için 😇