2026 40. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 12:35
Mayıs ayında içimdeki okuma aşkı azalmış ve okumakta zorlandığım bir süreçte bu kalın kitabın beni bundan çıkardığına inanmakta biraz zorlanıyorum, ancak bazen hayatın şaşırttığı gibi kitaplarda bizi şaşırtır. Konusunu ve kapağını çok beğendim ama nedense ne Alice ile ne de Peter ile bir bağ kuramadım. Kusurlu olmalarını sevdim mesela. Mükemmel gibilerdi ama değillerdi ya da öyle olduklarını düşünüyorlardı ve dediğim gibi kitabın amacı yaşamının ve sevginin ve aşkın önemi gibi bir şeydi. Özellikle son kısım daha çok aşka ayrılmış gibiydi. Ama tabii kitabın içerisindeki çoğu matematik, mantık, paradoks olaylarını anladım mı? Hayır tabii ki. En azından anlayacak seviyede zeki değilim. Yani kitabı anlamam için her teoremi bilmeme gerek yok bence. Kitabı İngilizce okusaydım, hiçbir şey anlamazdım, o kesin. Ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan cehennem falan oldu. Okunur mu? Evet ama bir tık hayalkırıklığı oluştu. Daha farklı şeyler hayal ediyordum. Sanki bir çocuğun kafasında geçen bir cehennem olayı gibiydi ya da Alice ve Peter için aslında okulları bir cehennemdi ve onu göstermeye çalıştılar gibiydi. Babil bundan daha güzeldi ama şu büyü olayının olması ama bu kadar geri planda olması olayını da çok sevmiyorum. Bunlar büyücü diyoruz ama hep büyü, sahte, gerçek değil, kurmaca falan diyerek içi boşaltılıyor. Ama merak duygusu ağır basıyor ve her şey nereye varacak görmek istiyorsunuz. Benim içinde öyle oldu.
KatabasisR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 2025648 okunma