Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 19 Mayıs 2026 21:09 Harika bir distopya ile geldim bugün. Meksika’nın modern edebiyat örneklerinden bir tanesi olan Leziz Kadavralar çok ürkütücü, rahatsız edici ve korkutucu bir gelecekten bize sesleniyor. Tüm hayvanlar bulaşıcı bir virüs etkisi altında ve insanlar bu virüs sebebiyle ölmeye başlayınca dünyadaki tüm hayvanlar telef ediliyor. Buna yediğimiz hayvanlar da dahil. İnsanlık hayvansal protein eksikliği sebebiyle zayıf düşmeye başlayınca da özel tesislerde Özel Et adıyla, yemelik insanlar yetiştiriliyor ve özel mezbahalarda kesilip yemeğe hazır şekilde dağıtımı yapılıyor özel kasaplara. Hatta bazı insanlar bu Özel Et’i yani yemelik insanları evlerinde inek, koyun besler gibi besliyor ve etinden taze taze faydalanıyor. Dediğim gibi oldukça ürkütücü ve rahatsız edici. Bununla birlikte okurken elinizden bırakamıyor ve ne olacağını oldukça merak ediyorsunuz. Kitap eskiden büyükbaş hayvan mezbahası olan ve Geçiş denilen bu Özel Et dönemine geçişten sonra insan kesimhanesi işletmeye başlayan ve yakın zamanda bebeğini kaybeden bir baba olan ana karakterimizin, kesimhanesine ürün sağlayan bir tedarikçi tarafından kendisine safkan bir dişi Özel Et verilmesiyle beraber değişen hayatını anlatıyor bize. Ve bunu öyle dinamik, öyle efektif şekilde yapıyor ki okurken aşırı merak ediyor, tedirginlikle ama yasak bir heyecanla aralıksız okuyorsunuz. Ben kitabı çok sevdim, çok kısa bir sürede okudum ve aynı evrende geçen başka kitaplar olsa, bu kitap bir seri olsa kesinlikle okurdum diye düşünüyorum. Halihazırda kitap tanışmamış olanlar varsa kesinlikle tavsiyemdir.