Kendime notlar_5
2026 5. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 20:28
Bir Ada Hikayesi serisinin 2.kitabinda da, yine savaş sonrası zorunlu göçler ve mübadele ile sürgün edilen karakterlerin her birinin derinlemesine acısı&umudu ilmek ilmek işlenmiş. Anadolu'nun her bölgesinden ve Girit'ten Karınca Adası'na göç etmek zorunda kalan insanlarin, hem yollarda yaşadıkları, hem doğup büyüdükleri memleketlerini terk ederken yaşadıklarını ve geride kalanların da derin ıstırabını okuyoruz. Karakterler arasında müthiş bir işbirliği ve yardımlaşma ile verilen var olma mücadelesi, insanin insana her koşulda ihtiyaç duyduğunun çok güzel örneğini yansıtıyor. Savaşın, insanların hayatlarında yarattığı derin yoksulluk, açlık, yokluk, hastalık gibi sayısız olumsuzluğu kendi içinde hissederken; yanı sıra hayatta kalmayı başarabilenlerin ise bitmeyen umuduna tutunuyorsun. Yaşar Kemal'in eşsiz anlatımı sayesinde memleketin her bir taşını, kuşunu, çiçeğini, böceğini hayal ederken adeta o atmosferin içerisinde hissediyor insan kendini istemsizce. Kitabın bütününde kimi zaman gözlerim doldu, kimi zamansa gerçekten sesli güldüm.
Karıncanın Su İçtiğiYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20235bin okunma