2019 143. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2019 11:50
Yaşamın Ucuna Yolculuk ve Tezer Özlü... Şüphesiz ki bu inceleme bugüne kadar yaptığım en kişisel ve farklı inceleme olacak :) Hadi, o zaman başlayalım! Aylardır, incelemelerde okumalarda gördüğüm bir yüz... Bir kadın var ve gülümsüyor. Gözlerinin çevresinde biraz kırışıklıklar ve acı dolu bir gülümseme... Okuyanlar var sevenler var tabi bana da önerenler oldu. Sonra birkaç gün önce kitap sipariş edeceğim zaman aklıma geldi. Dedim araya katayım bunu da. İyi ki de demişim! Benim DÜNYANIN EN İYİ KİTABI ile tanışmam işte bu şekilde oldu. Bugün iki tane Zweig kitabı okudum sonra da bunu da okuyayım bari dedim. Bakın bunu da iyi ki demişim :D Kitabı elime aldım ama bu benim için bir ilkti. Tezer Özlü kimdir bilmiyorum hala araştırmadım da :D Kitabın başında yazılanları biliyorum sadece. Daha öncede kitaplarını okumamışım. Ama bu nasıl bir kitaptır ya! 11. sayfaya gelmişim ve şöyle diyorum "Bu kitabı okumam çok uzun sürecek galiba!" Çünkü her sayfada beni çeken bir şey var ve durmadan aynı yerleri tekrar tekrar okuyorum. Ha bu anlayamadığımdan değil, o kadar etkililer ki... Sonra 57. sayfaya geliyorum ve şunu diyorum. BU DÜNYANIN EN İYİ KİTABI ve Tezer Özlü'yü herkesin tanıması şart! Dünya bu kitabı tanımalııı! Ve bundan dolayı etkinlik oluşturuyorum :D İncelememi beğenip etkinliğe dahil olmak isteyenler için: #30470051 Peki neydi bu kitabı EN İYİ yapan? Ben de bilmiyorum :D Sadece bildiğim bir şey var ki beni ilk sayfalarından içine çekti. Hani yemek yersiniz falan da doymazsınız hala yemek istersiniz İşte benim bu kitabı okumam öyleydi. Bir yandan her sayfasını hızlı hızlı okumak istiyorum diğer yandan da dur ya diyorum kendime dur! Bu kadar hızlı okuma ki çabuk bitmesin... Her sayfası ayrı mükemmel olan bu kitap baya melankolik ve intihar hakkında birkaç tavsiye veriyor :D Burada tuhaf olan bir şey daha var "Ben Tezer Özlü ile daha önce neden tanışmadım?" Kendime çok ama çok kızıyorum. Hayatım boyunca tanışabileceğim en güzel ve en iyi yazarların arasında yerini aldı kendisi :) Kitaplığımda da olmasından gurur duyuyorum! İncelememde sona yaklaşırken de şöyle bir şey söylemek isterim. Beni bu dünyada tutan tek şey kitaplar. Ve bu kitabın ne kadar iyi olduğunu betimlemek istersem şöyle bir şey söyleyebilirim. Bu dünyaya veda etmek istersem şüphesiz okuyacağım son kitap ve başucumdaki kitap Yaşamın Ucuna Yolculuk olurdu. Herkese iyi okumalar dilerim :) Hala burada mısınız? Çabuk gidin okuyun şu kitabı!! :D
Yaşamın Ucuna Yolculuk 35 YaşındaTezer Özlü · Yapı Kredı Yayınları · 201914,7bin okunma
··2 alıntı·
Nasıl bir etkileyiş, nasıl bir etkileniş... Hayran kaldım :) :) :) Ellerine sağlık...
Ömer Gezen
Ahaha teşekkür ederim :) Evet öyle ya okumayı bu yüzden çok seviyorum. Mükemmel kitaplar ile tanışıyorum hep ve çok zevk alıyorum bundan :D
Ömer Gezen
1 yıl aradan sonra tekrar okudum. Hayatım boyunca tanışabileceğim en güzel ve aşık olacağım tek kadın galiba. Karşı cinsim olmasına rağmen bu kadar çok birbirimize benzememiz ilginç... Kitaplarını okurken sanki başımı dizlerine koyuyorum. Öyle bi huzur var.
Ömer Gezen
Bu arada Yapı Kredi Yayınlarının arka kapakta Tezer Özlü için söylediği: Türk Edebiyatının gamlı prensesi...
İntihar konulu kitaplar ilgini çekiyorsa Sylvia Plath- Sırça Fanus'u da öneriyorum. Otobiyografik bir roman, depresyon aşamaları ve nihayetinde intihar. Nilgün Marmara'nın intiharında Sylvia Plath'ın payı büyük, zira acıları da ortak.
Ömer Gezen
Okuma listemdeki bir kitaptı zaten. Okuma sıramda öne çekeceğim ama teşekkür ederim :)
Bugün biryudumkitap'ın gönderdiği pasaj bu kitaptandı. Kent yaşamını bir paragrafta öyle güzel anlatmış ki, listeme eklemiştim hemen. Bu incelemeden sonra da bir an önce okumam gerektiğini düşünüyorum. Sizi bu kadar etkilemiş, acaba bende nasıl bir etkisi olacak? Kaleminize sağlık :)
Tamamdır ekliyorum hemen :D
Öyle bir anlattınız ki bugün, elimdeki bitsin ben de başlayacağım inşaallah :) Kaleminize sağlık...
Ömer Gezen
İyi okumalar dilerim :) İncelemenizi sabırsızlıkla bekliyorum.