2026 50. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 23:32
Herkese merhaba #ormandakisır baya okuma radarımdaydı hazır yazarın diğer kitabını da okumuş ve sevmişken bunu da okumalıyım dedim. çocukluk arkadaşlıklarının karanlık tarafını, bastırılmış anıları ve yıllarca saklanan sırları anlatan bir hikaye. Ben zaten çocukluk travmaları ve güvenilmez anlatıcı temalı kitapları çok seviyorum ama bu kitapta olayların ilerleyişi gerçekten sürekli diken üstünde hissettirdi. Hikaye Naomi, Cassidy ve Olivia adlı üç yakın arkadaşın çocukken oynadıkları “Tanrıça Oyunu” etrafında şekilleniyor. Yazlarını ormanda geçiriyorlar, kendilerine ait küçük bir dünya kuruyorlar ve dışarıdan bakınca her şey masalsı görünüyor. Ama bir gün Naomi ormanda saldırıya uğruyor ve arkadaşları sessizce olayı izliyorlar. suçlu bulunduğu için herkes olayın çözüldüğünü düşünüyor fakat yetişkinliklerimde ortaya çıkan bazı detaylarla birlikte Naomi geçmişte gerçekte ne yaşandığını sorgulamaya başlıyor. Kasabaya gelen bir podcastciyle birlikte takılmaya başlıyor. Geçmişte olaya karışmış tüm arkadaşlarını süzgeçten geçiriyorlar Bu esnada içeri tıktıkları katilin oğlu naomi'ye bir mektup yazıyor. Naomi’nin anlatımını çok başarılı buldum çünkü sürekli onunla birlikte şüphe duymaya başlıyorsunuz. Bir noktadan sonra kimin doğru söylediğine asla emin olamıyorsunuz. Cassidy ve Olivia ile olan ilişkileri de aşırı gerçek hissettirdi. Özellikle çocukluk arkadaşlıklarında oluşan o yoğun bağ, kıskançlıklar ve birbirine bağımlı olma hali çok iyi yazılmıştı. Üç karakterin de birbirinden bir şey sakladığını hissediyorsunuz ve bu gerilim kitabın sonuna kadar hiç düşmüyor. Atmosfer kısmına ayrıca bayıldım çünkü orman sahneleri inanılmaz iyi yazılmış. Sürekli rahatsız edici bir sessizlik hissi var. Sanki bir şey olacakmış gibi okuyorsunuz. Persephone'yi arayıştan da bahsetmek lazım. Tanrıça oyununun öznesi olan ormandaki iskelet. Olaylarözüldükçe latiller de açığa çıkıyor. Yazar olayları aşırı aksiyonla değil psikolojik gerilimle ilerletiyor. Özellikle çocukluk masumiyetinin ne kadar kolay kırılabileceğini anlatma şekli baya rahatsız ediciydi. Final kısmında bazı şeylerden şüphelenmeye başlamıştım ama karakterlerin geçmişleriyle yüzleşme şekli beni yine de etkiledi. Özellikle travmanın insan hafızasını nasıl değiştirebildiği kısmı çok iyi işlenmişti. #thriller #mystery #psychologicalthriller #childhoodfriends #smalltownmystery #darkwoods #trauma #unreliablenarrator #secrets TW: çocuk istismarı, travma, şiddet, kan, manipülasyon, saldırı, cinayet girişimi
Ormandaki SırKate Alice Marshall · Nemesis Kitap · 076 okunma