2026 53. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 18:41
"Anılarla hiç işim olmaz. Bir kere yaşamışsınızdır ve sonra biter, hepsi bu kadar." Öyle değil. Hiç öyle değil. An'da yaşayanlar var, anılar bile değil. Bir anı okurken yüreği an an olanlar var. Az evvel bir şey izledim bütün dünyam hiçmiş de bir tek o his gerçekmiş gibi hissettiğim bir an geçti gözümün önünden. Aslında içimden yüreğimden bütün ruhumdan geçti. O yüzden olup biten geçen bir şey yok. Hayatta bir şey anı olmadan hissedilmiyor. Hatta içindeyken daha anı olduğu kadarki gibi hissedilmiyor diyeceğim ama o biraz anlaşılmaz görünebilir. Neyse. Zweig işte. Burada yazdığı gibi aşk pahalı bir şey mi bilemem ama ucuzlaştırılamayacağını biliyorum. Yani altın altındır. Kimin elinde olduğuna göre değişeceği kadar bir değişim olabilir ancak. En azından değeri sabittir, görüntüsünü bilemiyorum. Zweig'in yazdıkları bi an bi his. Kuş kapanı da öyle bir novella. Kuş uçar; sen elindeki kapanla kalırsın tadında bir hikâye. Hapsettiğinizi sandıklarınız hapisten çıkar. Ama siz cellatlığınızla ömür boyu yaşamak zorundasınız da demiş olabilir . Bunu ben diyor da olabilirim. Hayırlısı.
Kuş KapanıStefan Zweig · Aperatif Kitap · 20191,688 okunma