2026 52. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2026 01:47
OKUDUM - BİTTİ! Richard Sennett'in 'Karakter Aşınması'nı nihayet bitirdim ve kafamda bir sürü soru işaretiyle kaldım. Kitap Adı: KARAKTER AŞINMASI Yazar Adı: RICHARD SENNETT Sayfa Sayısı: 188 Kitap Puanım: 10 / 6 Kitap İncelemem: Bu kitabı okumaya başlarken duyduğum heyecan, yerini derin bir düşünce denizine bıraktı diyebilirim. Sennett, yeni kapitalizmin getirdiği 'esneklik' ve 'kısa vadeli düşünce' gibi kavramların, aslında karakterimizi nasıl aşındırdığını, aidiyet duygumuzu nasıl zayıflattığını öyle çarpıcı bir dille anlatıyor ki... Kitap, modern iş hayatının insanı sürekli bir belirsizlik içinde bırakmasını, 'ben kimim?' sorusunu daha da karmaşık hale getirmesini ustaca gözler önüne seriyor. Özellikle kariyer yolculuğumuzdaki süreksizliklerin, uzun vadeli hedefler belirlememizi nasıl zorlaştırdığına dair tespitleri çok yerindeydi. Kendimi birçok yerde 'evet, tam da bu!' derken buldum. Ancak itiraf etmeliyim ki, yer yer biraz ağır ilerledi. Konunun derinliği ve akademik yaklaşımı, zaman zaman odaklanmayı zorlaştırabiliyor. Her ne kadar önemli tespitler içerse de, okuyucuyu bu aşınmaya karşı nasıl bir duruş sergileyeceği konusunda biraz yalnız bırakıyor gibi hissettim. Belki de bu, yazarın amacıydı; bizi düşünmeye sevk etmek. Bu yüzden, 'Karakter Aşınması'na 10 üzerinden 6 puan veriyorum. Kesinlikle okunması gereken, ufuk açıcı bir eser; ancak herkesin kolayca sindirebileceği bir kitap değil. Modern dünyanın insan üzerindeki etkilerini anlamak isteyenler için güçlü bir başlangıç noktası. Okuyanlar, siz ne düşündünüz? Yorumlarınızı merak ediyorum! #KarakterAşınması #RichardSennett #OkudumBitti #Kitapİncelemesi #SosyalBilimler #Kapitalizm #Kişilik #Düşünce #KitapKurdu #AyrıntıYayınları #NeOkumalı #KitapTavsiyesi #Okudumbitti Richard Sennett Karakter Aşınması
Karakter AşınmasıRichard Sennett · Ayrıntı Yayınları · 20221,039 okunma