Madem ilk kitap reading slumpı aştı, ikincisine de şans verelim dedik.
Seri ilk kitaptaki çiftin arkadaş grubunda yer alan diğer karakterlerin de hikayelerini içeriyor. Bridgerton’daki her kitap farklı kardeşin hikayesi mantığında (Amazondaki dizi de bu şekilde ilerliyor, her sezon farklı karakterin öyküsü gibi). Bu kitapta gruptaki diğer karakterlerden Logan ve kampüste tanıştığı Grace konu alınıyor.
Kitabı okumak oldukça rahattı, hızlı ilerledi ve hikayesi sardı. Ama önceki hikaye gibi ana kadın karakterin çok derin bir karakter kurgusu yoktu. Grace’in karakteri ve ilgi alanları daha yüzeyseldi. Logan’ın hayatına daha fazla odaklanıldığını hissettim.
Ayrıca iki kitaptır erkek karakterimizin zamparalığının, ilişki istemeyen bir badboy imajının tatlı bir kız ile yıkılması ve kıza inanılmaz aşık olması şeklinde ilerleyen bir patern olduğunu hissediyorum. Diğer kitaplarda da bu şekilde gitmez umarım.
Yine kitabın kapağının çocuksu olmasına rağmen yetişkin içeriğine dair minicik uyarıyı hatırlatmak istiyorum. Kitap küçük yaşlara yönelik olmamakla birlikte yetişkinler de kapağından cringe olmadan okuyamıyor!