Sakladığımız Sözler, obsesif kompulsif bozukluk ve kaygıyla mücadele eden Lily'nin ailesi, okul hayatı ve kendi iç dünyası arasında sıkışmasını anlatan duygusal bir gençlik romanı. Şiir, kelimeler ve sanat üzerinden ilerleyen hikâye, özellikle zihinsel sağlık temasını merkeze alıyor. Erin Stewart kitabında, önemli konulara dokunan ve yer yer çok samimi hissettiren bir anlatı sunuyor. Lily’nin iç sesi ve düşünce akışı bazı bölümlerde oldukça gerçekçi yansıtılmış. Şiirsel anlatım dili de kitaba farklı bir atmosfer katıyor.
Ancak hikâye ilerledikçe duygusal yoğunluk zaman zaman tekrar etmeye başlıyor. Bazı karakter ilişkileri yeterince derinleşmeden ilerliyor ve olayların çözülme şekli fazla kolay hissettirebiliyor. Özellikle bazı sahnelerde duygular sürekli anlatıldığı hâlde okura gerçekten geçirilememesi beni hikâyeden uzaklaştırdı. Ayrıca kitabın vermek istediği mesaj baştan itibaren çok net olduğu için ilerleyen sayfalarda sürpriz hissi yaratmıyor. Zihinsel sağlık temasını işlemesini değerli bulsam da anlatım biçimi ve hikâyenin ilerleyişi açısından benim için çok etkileyici bir okuma olmadı..