Modern Yunan edebiyatının ödüllü yazarlarından biri Dimitris Sotakis.Postmodern bir kitap diyebileceğim Yarım Kalp, yazarla tanışma kitabım oldu. Ütopik unsurlar taşıyan bu ilgi çekici roman, geçmişte resimle kurduğu bağı sessizce geride bırakmış bir adamın hikâyesini anlatıyor. Sevdiği kadın Myrta’dan uzaklaşmış, öğretmen olan Maria ile sakin bir hayat kurmuştur. Günlük hayatın sıradan akışı içinde kendi iç sesini bastırmıştır adeta.Ancak bu rutin yaşantısında bile sıra dışı unsurlar yakalar.Geometri takıntısı, gaipten sesler duyma, nesnelerin görünmeyen ayrıntılarını fark etme gibi…Ancak bir arkadaşının, bir barda ona neredeyse birebir benzeyen bir adam gördüğünü söylemesiyle romanın dengesi değişir.Bu karşılaşma ,kahramanın yıllardır susturduğu iç dünyasıyla yüzleşmesine zemin hazırlayacaktır ve zamanla kurulan o tuhaf yakınlık da kahramanın “kendine yabancılaşması” na sebebiyet verecektir. Kitabın adının neden “Yarım Kalp” olduğu ise ilerleyen sayfalarda daha derin anlam kazanacaktır. Bunun yanı sıra romanın dili son derece akıcı, samimi. Çeviri de metnin ruhunu çok güzel yansıtmış. “Bedenimizin bir özerkliği, kendine ait bir hayatı vardır ve niyetleri konusunda bize asla hesap vermez.”