2026 23. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 16:14
Kitabın daha çok sosyal ilişkilerdeki manipülasyon örneklerinden bahsetmesini bekliyordum (özellikle iş hayatında) fakat genelde kadın ve erkek ilişkileri üzerinden örnekler vererek manipülasyonu anlatmıştı. Bir yerde iki kişi varsa güçlü olanın daha zayıf olanı hizmet etmeye ikna etmesi mantığından hareketle ailemiz, eşimiz, sevgilimiz, arkadaşlarımız tarafından nasıl manipüle edilebileceğimizi anlatıyordu. Manipülasyonu, Görünmez Kırbaçlar öyküsüyle örneklendirmişti ve buradaki karakterin yine mimar olduğunu ve son kitabındaki erkek karakterle benzer özellikler taşıdığını fark ettim. İkinci bölümde psikolojik işkence çeşitleri anlatılmıştı ve son bölümde ikna teknikleri yer alıyordu. Çok güzel görünen bir ilişkinin ardında veya bizim faydamızaymış gibi yapılan bir davranışın altında aslında neler olabileceğini gösteren ve okuyucuyu aydınlatan bir kitaptı. Yakın ilişkilerinizde kendinizi sürekli suçlu hissediyorsanız ve kendinizi istemediğiniz şeyleri yaparken buluyorsanız sizin için faydalı olabilir.
Psikoloji
Seni Yoran Her Şeyi BırakMüthiş Psikoloji · Destek Yayınları · 20237,2bin okunma