Altı harfli bir tatlı mısın?
2026 2. kitabı
Bu kitabın en güçlü tarafı sessiz acıları çok gerçek hissettirmesi. Büyük büyük ağlamalar, şaşırtıcı olaylar ya da aşırı trajik sahneler yerine günlük hayatın içindeki görünmeyen kırgınlıkları anlatıyor. Bu da kitabı daha vurucu yapıyor çünkü okurken “böyle insanlar gerçekten var” hissi oluşuyor. Özellikle Selime Teyze oldukça etkileyici çünkü okurken “böyle bir tanıdığım var.” diyebiliyor insan. Onun görünmez hale gelmesi sadece yaşlılıkla ilgili değil, yıllarca herkes için yaşayıp sonunda kimsenin gerçekten onu görmemesiyle ilgili. Yaşlılarımız için durum tamamen buraya evriliyor. Birinin temel ihtiyaçlarını karşıladık diye ona sevgi göstermiş sayılıyor muyuz? Meltem tarafı da bence kitabın duygusal dengesini kuruyor. Çünkü yalnızca terk edilmiş bir anne hikayesi okumuyoruz, aynı zamanda anne-baba sevgisi olmadan büyümüş birinin boşluğunu görüyoruz. Bu yüzden iki karakter birbirinin yarasını tanıyor gibi hissettiriyor. Benim kitapta en sevdiğim şey şu oldu: Kitap suçlu aramıyor. Çocukları tamamen kötü yapmıyor, anneleri tamamen kusursuz göstermiyor. Daha çok insanların birbirini zamanla nasıl ihmal ettiğini anlatıyor. Bu yüzden gerçekçi geliyor. Özetle, çok hassas bir noktaya çok da bağırmadan gayet hassas bir şekilde değiniyor. Aklımda kalabilecek, tatlı bir kitaptı. Şermin Yaşar
Duygu ve Düşünce
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,7bin okunma