·101 syf.····Okunma: 13 Haziran 2018 12:34 Aliya.. Benim için bir masal kahramanı gibi adeta. Adı geçtiğinde bile çok zarif bir hissiyat kaplarken içimi, onun sözlerini nasıl sevmem. İnsanı galeyana getiren, hislendiren bir hitabet yetisi var bu güzelim liderde.
Kitap her ne kadar Aliya’nın konuşmalarından oluşmuş gibi söylense de sanki daha çok üzerinde oynanmış metinlerden oluşmakta. Zira ben “Konuşmalar” kitabını okurken bambaşka dünyalara gitmiş orada bir süre kalmıştım ama bunu okurken birazcık iç sıkılmalarına ev sahipliği yaptım. Evet verilmek istenen mesajlar çok çarpıcı çok yerinde ama üslup gerçekten akıp gitmiyor insanın zihninde ve ruhunda. Anlamak için birçok kez okumak gerekiyor. Yalın ve sade bir anlatımı yok her ne kadar minicik bir kitap gibi dursa da.
Aklıma en çok takılan şurasıydı mesela Aliya diyor ki ülkede laiklik olmaz, herkes tarafını belli edecek. Bilemiyorum ne düşüneceğimi. Aykırı fikirler demek istemiyorum ama zihin dünyası bizlerden farklı ve işte güzelliği de tam olarak burdan geliyor. O bir ülkenin değil bir fikrin adamı.