2026 53. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 22:43
#hypnotizingmaria Merhaba sevgili ceviz ve edgar sevenleri size bugün martının yazatlarındna biri olan #richardbach dan #hipnozcu ile geldim aynı zmaanda kitabı #cevizinseçkisi bitkiler etkinliği için seçtim. Malesef yazarın pek bilindik eseri değil. Yayınevlerinin çok az bilinen eserleri yayımlaması bazen iyi bazen kötü bana kalırsa özellikle dünyada çevrilecek öyle çok kitap varken sırf bir kitabı tuttu diye yazarın her kitabını çevirmek bence akıl karı değil. mutlaka okuma oranları gözönüne alınmalı her yayın için bu görüşüm ortak bu kitaba gelirsek; inanılmaz heyecanlı bir açılış yapıyoruz ama bu heyecan malesef çabuk sönüyor. jamie eski bir asker pilotu artık eğitmenlik yapıyor bir gün yine aldığı işlerden birinde uçarken telsizine bir kadının yardım isteği geliyor başka bir uçakta pilotun yerine geçmek zorunda kalan bir yolcu olan Maria, jamienin direktifleri ve kuleyle irtibatıyla birlikte uçağı indirebiliyor. Buraya kadar inanılmaz heyecanlı girişinden dolayı doğru kitapta olduğumu sandım ama işler çok farklı tarafa gitti. Maria, Jamie'nin resmen kendini hipnotize ettiğini söyler ve bunun üzerine hipnoza inanmayan Jamie geçmişte gittiği bir hipnoz gösterisinde yaşadıklarını hatırlar. Ardından hipnozcunun eşiyle ratlaşırlar ve hipnoz hakkındaki fikirleri değişir. Kolay okunan biraz felsefik biraz kişisel gelişim tarzı bir kitaptı. Herkesin duyduklarını öğrendiklerini bir önerme olarak kabul edip buna uymayı seçip seçmemesine göre hipnoza girmesini anlatıyordu. bana pek olası gelmeyen bir sürü şey vardı. Örneğin söylediğimiz şeyleri karşı taraf uygularsa hipnoz altına girdikleri gibi garip bir konuydu. Bu arada kitabın bazı fikirleri bazı beyinlere çok kolay sokup tehlikeli hale gelebileceğini düşünüyorum bu anlamda önermiyorum. Etrafımdaki dünyanın duvarların hatta bulu duğu katın illüzyon olduğu ve bunları reddedebileceği dikte ediliyor bunun sonunun çok açık bir intihar eylemine gidebileceğini görebilirsiniz. Aslında sen bir apartmanın 8. Katında değilsin sen ruhsun bundan çok ötesin gibi düşünceler örnek olarak verilebilir direk bu cümleler yok ama anlam bu şekilde ben tehlikeli buldum. Beyni yıkanabilen gelişmemiş zihinler okumamalı. Ne düşünürsen başına o gelir diye secret adında bir kitap okuduk hepimiz biraz o felsefeyle gitmeye çalışmış yazar ama bana kalırsa duvar meselesi ve dünyanın zihnimizdeki sınırlar olması meselesi ile çok yanlış yönlere sapılmış.
HipnozcuRichard Bach · April Yayıncılık · 2009954 okunma