2026 76. kitabı
Yazarla tanıştığım ilk kitabı oldu . Olay örgüsü olarak böyle bir kitap okumamıştım . Anlatımı sade, okuması zevkli ve akıcı bir kitaptı. Butimar'ı okurken kendimi sık sık durup düşünürken buldum. Bazı kitaplar vardır, olaylarıyla değil hissettirdikleriyle akılda kalır; Butimar benim için tam olarak böyle bir kitap oldu. Sayfalar ilerledikçe karakterlerin yalnızlıklarına, özlemlerine ve iç çatışmalarına yalnızca tanık olmadım, zaman zaman kendi duygularımla da yüzleştim. Kitabın en çok sevdiğim yanı, duyguları gösterişli cümlelerle değil, samimi ve doğal bir şekilde aktarabilmesiydi. Özellikle bekleyiş, ait olamama ve sevginin insan üzerinde bıraktığı izler oldukça etkileyici işlenmiş. Bazı satırların altını çizme ihtiyacı hissettim; çünkü yalnızca karakterleri değil, insanın kendi iç dünyasını da anlatıyordu. Butimar benim için bir hikâyeden çok bir duygu yolculuğuydu. Belki herkes aynı duyguları hissetmeyebilir ama ben kitabı bitirdiğimde içimde tatlı bir hüzün ve uzun süre geçmeyecek bir düşünce yoğunluğu kaldı. Okuduktan sonra hemen unutulan kitaplardan biri değil. Özellikle duygusal derinliği olan, insan ruhunu anlamaya çalışan eserleri sevenlerin şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Butimar
İnceleme
ButimarKaan Murat Yanık · Kapı Yayınları · 20156bin okunma