2026 27. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 16:19
Beni derinden etkileyen bir kitap oldu. Hangi dile çevrilirse çevrilsin okuyan her kadının kendi hayatına dair en azından bir kaç şey bulabileceği bir kitap. Kitapta benden kilometrelerce uzakta olan bir ülkeden, o ülkenin değerlerinden, yaşamından, kadınlarından bahsediliyor. Ama bu kadar çok ortak nokta bulunmasına şaşırıyorum. Kitaptaki karakterimiz normal, sıradan bir hayatı olan bir kadın. İyi bir eşi, bir yaşında güzel bir kızı var. Bir gün depresyon sonucunda etrafındaki insanları taklit etmeye başlıyor. Eşi ilk başta ciddiye almasa da sonradan olayın ciddiyetini kavrıyor. Karakter iyileşiyor mu mechul çünkü sonra kadının hayatını okumaya başlıyoruz. Okurken de benzerliklerimiz yüzümüze tokat gibi çarpıyor. Erkek çocuk sevdası, çalışma hayatının zorluğu, erkeklerin kadınları objeleştirmesi gibi konulara dokunuyor. Bunları yazarken annemin sende erkek çocuklarına karşı bir agresiflik var demesini hatırladım. Hamileyken hep kız istedim ama Allah erkek evlat nasip etti. Umarım onu istediğim gibi yetiştire bilirim. Umarım gelecekte eşine, ailesine dünyada cenneti yaşatan bir adam olur. Kendime elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Kim Jiyeong, Doğum: 1982Cho Nam-Joo · A7 Kitap · 20211,301 okunma