Bence evet
"Mutlu olmak için illa bir sebep mi lazım?" diye sordu
Sayfa 237 - Budala Yayınları
1.333 Gösterim
“Mutlu olmak istiyorsanız, olun.” Tolstoy :)
LâL
Hipokampus Bak şimdi de üzülmek için bir sebep çıktı 😅 bunu sonu yok gibi :) keyifli okumalar diliyorum hem de sebepsiz yere 😁☘️🙏🏼📚
Bence hayır,mutlu olmak bakış açısına göre değişir.
LâL
Önemli önemsiz, büyük ya da küçük mutlaka bir şey olmalı bence. İnsanın hissettiği her duygunun ardında bir olay yatmaz mı?Ne bileyim uyanırsın hava güzeldir mutlu olursun, tam o anda lazım olan bir şeyi bulamazsın kaygı duyarsın, sevdiğin bardağı kırarsın üzülürsün gibi gibi. Oturup dururken, hiç bir şey olmadan mutlu olduğum bir an hiç hatırlamıyorum 😅 Benden mı kaynaklı acaba🤔
Eğer mutluluğu bir sonuç/hedef olarak görüyorsak elbette gidilen yolun içerdiği bir sebep de doğacaktır. Lakin bir başka durumda/hayatta/paralel evrende mutluluk da başka bir hedefin sebebi olabilir efenim:)) izafiyet teoremi gibi oldu valla:))) ister sebep olsun ister sonuç, eksik olmasın mutluluk diye de bağlasam yeridir sanki:))
LâL
lettore Teşekkürler 🙏🏼 :)
LâL
Fudoshin Ben sizin şahsınıza yönelik yorum yapmadım zaten. :) Alıntıdaki mutluluk tarifine uymuyor okuduğum kitaptaki mutluluk tanımı. Onu ifade etmek istemiştim.