Hiç Bitmeyen Çin İşkencesi.
2026 43. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 23:17
Spoiler olacak. Finale kitabından da olacak. Bronz okumamın acılı bir süreç olduğunu düşünmüştüm ama hayır bu bir başkaydı. Bu efsaneydi. Benim devrimim oldu bu kitap.(kötü anlamda çünkü beni rsye soktu) Beklenti denizinden bir yudum su verdi bana, sonra o su da zehirli çıktı. Allah kahretmesin ben mi fazla taktım yoksa gerçekten imtihanvari bir süreç miydi aklım almıyor. İlk kitaba da bayılmış değildim ama bu rezaletti bence. Kitap bana asla geçmedi. İnsanların favorisinin neden iki olduğunu da asla anlayamadım. Ya öncelikle ben kimsenin sihre inanmıyor olmasından başlayacağım. Madem kimse sihre inanmıyor gerçek değil abi neden kimse şaşırmıyor şaka mısınız siz? Evangeline falan da aşırı kolay alıştı. İlk başta bu kadar batmamıştı ama kimsenin tuz gezdirmiyor olmasından hoslanmadığımı fark ettim. Bu insanlar sihirli ve sihrin doğduğu bir yer var anladığım kadarıyla. Ve burası da bu kitaptan çıkarımlarıma göre Kuzey. Peki madem neden Jacks’in sihri Valenda’dan çıkınca azaldı. Scarlet ve Donatella, Jacks’i aramayı kesti mi? Jacks Kuzey’de madem bu kadar popüler bir lorddu neden Güney’de prenslik yapıyordu? Üstelik tahta geçmek için veliahtları falan zehirlemişti. Anlamıyorum? Bu kitap Caraval evreninin devamı mı yoksa yazar Jacks’i istediği gibi yoğurabilmek için farklı farklı elementler mi uyduruyor. Kitap Caraval evreninden bağımsız yazılsa daha umut vadedici olabilirmiş. Oradaki Jacks karakteri yerine farklı büyülü bir yaratığı ve onun geçmişini okusak süper olurmuş. Bu geçmiş bence Jacks’e oturmamış. Yazar neden kafasına göre bizim bildiklerimizi değiştiriyor onu da anlamış değilim. “Jacks kader tanrısı olduğu için yaşlanmazdı ama kötü yaralandıysa ölebilirdi.” (248) Hayır? Ölmezdi? Yazarın Caravalda anlattıklarıyla ters düşüyor bu. Finale kitabında Kayan Yıldız kalbinden bıçaklandı ve dirildi ya hani, hayatına devam etti? Yazar ilk seride bize sanki Mireler ölümsüzmüş asla ölmezmiş gibi anlattı ama şimdi ağır yaralanırsa ölebilirdi diyor. Tella bu çocuğu kalbinden bıçakladı. Eminim bu bir ağır yara. Jacks’e empati yapalım, sevelim falan diye mi yazıldı bu kitap bilmiyorum ama ben Jacks’i seviyor halden nefret eder hale dönüştüm. Okçu’yken Kupa Prensi olması falan üf yani. Ayrıca Legend’de ölen kraliçeye seviyor gibi davranıyordu. Onlar da asla işlenmedi. Hikaye laneti aslında güzel bir konseptti. Ama sürekli karakter info dumpingi yememiz tarih hakkında bir şeyler vermesi bize haneleri anlatması beni deli etti. Hiçbirini aklımda tutamadım. Haneleriydi bilmem nesiydi, delirtti beni. Duygu durumları da aşırı karışıktı bana asla geçmedi. İnsan iki kitap okuyunca haliyle artık bir şeyler olsun diye bekliyor. Ama karakterler yok ben yapamam ıhıhı modundalar. Kafayı yedirttiler. “Benden hoşlanıyor musun?” “Yok” “Ben de senden hoşlanmıyorum zaten” - “Beni kıskanıyor musun?” “Evet” “Ben de seni kıskanıyorum” E BABA DOLDURSANIZA ALTINI NİYE ALTI BOŞ KALIYOR DİYALOGLARIN? Fark ettiyseniz hâlâ birisinin adı hiç geçmedi. Evangeline. BENİ İMTİHAN ETTİ. Okuduğum en dürtüsel karakterdi. Ben de dürtüselim, o yüzden normalde rahatsız etmez beni ama abi bir dur ya. Başında binbir türlü bela var. Peşinden Apollo atıyla dıgıdık dıgıdık geliyor. Sen aklından 2,5 saniye geçti diye Tiberius’u görmeye gidiyorsun. Ya tamam yine git. Yine yapacaklarını yap. Ama 2,5 saniyeyi geçecek şekilde Allah aşkına düşün ya. Kafayı yedirtti bana kitap boyu. Böyle olaylarda aşırı hızlı kararlar verip sadece Jacks’e mıymıntı mıymıntı davranması da delirtti. Evangeline bence öpüşmeyi seviyor. Onu öpmeye çalışan herkesi öptü. Kafayı yedirtti bana. Aklında Jacks var ama birileriyle öpüşüyor. Yeter be kadın. Tamam şıpsevdi olabilirsin. Çoğu zaman şıpsevdi karakterleri severim de. Ama aklında biri varken neden şıpsevdilik yapıyorsun. Balodaki yakışıklı adamdan, rüyasındaki yakışıklı yabancıya, Apollo’dan, Luc’a herkesi yakışıklı buluyor. İmtihan gibi. Tamamdır karakterler yine yakışıklı olsunlar. AMA YAKIŞIKLI DEYİNCE CANLANMIYOR KAFAMDA. Anlat yazar düzgün ve hizalı yüzü vardı falan de. BEN DE ANLAYIM YAKIŞIKLI OLDUĞUNU. Yakışıklı yakışıklı kafayı yedim ya. Evangeline’in midesi konya kelebek vadisi. O kadar çok uçtular ki benim içimdeki kelebekler öldü. Ya ama tek bir kişiye uçsalar yine sorun olmayacak. Sürekli farklı farklı kişiler için kelebek uçuruyor. Aşırı tüketti beni bu kelebekler. Kız taciz ediliyordu ama ona da kelebekleri uçuyordu. Aklımı kaçırdım ya. Jacks rızası olmadan elliyor kızı, bu da ıh mıh kelebek yapıyor. Ayrıca o rızasını almadan kızı zorla ısırttığı sahneden sonra da bitti bende Jacks. Bunun adı tam anlamıyla tacizdi ama kitapta aşırı hızlı üstü kapandı. Kaos’u sevelim diye de yazar küçük bir dokunuş yaparak Evangeline’in üstünü örttü. Tamamdır reis siz çok iyi biz evil. Jacks’in öpücüğü sadece ona aşık olan kişileri öldürüyormuş. Kitapta böyle bir şey geçiyordu. E abi ilk kitapta neden yaşlı teyzeyi öperek öldürmeye çalıştı o zaman. Teyze açıkça ondan nefret ediyordu. Aklımı fıytıracağım. Kitapta Eva - Jacks ilişkisi gelişsin diye o kadar saçma mantık hatalarına yol açan diyaloglar vardı ki kafayı kırdım. Delirdim. İmtihan edildim. Acı çektim. Eva - Jacks ilişkisine gelecek olursak da… İlk başta nefret ediyordu Jacks’ten mektup falan yazdı. (o da muhtemelen hafızasının gitmesine bağlanacak) Saraya geliyor diye mırın kırın ediyordu. E hani seni prensessin ya en başta. Jacks’in de sadece 3 kişiye aynı anda etki edebildiğini düşünüyorsun. Başına 10 tane muhafız koy at zindanlara. Sonra da Scarlett ile Donatella’ya haber verirsin hakkından gelirler. Madem bu kadar gereksizdiler hikaye içerisinde, neden isimleri geçti? Evangeline mi çok salak yoksa ben mi aşırı zekiyim bilmiyorum. (Ben aşırı zeki değilim) Tüm kitap intihan etti beni. Planlar yaptı ve planlara uymadı. Düşündü ve salisesinde karar verdi asla fikirlerini geliştirmeye çalışmadı. Aklına bir şey geldiği an o şeyin peşine düştü. AMA HEMEN O AN DİREKT SANİYESİNDE YANİ. Bu yüzden delirtti beni. Her neyse konudan saptım. İçerisinde bu kadar fazla aşk olan bir kitap için çok slow burnd’du. Gereksiz derecede yavaş işlendi. Keşke bu kitabın sonunda olan şeyler başında olsaydı. Mesela bu bir düşmandan aşkaysa bile asla geçmedi çünkü zekice hamleler falan yoktu. Bu kadar Jacks diye ölüp bitilen kitapta Jacks sürekli bir yerlere gitti. Çok az, olduğunda da gereksiz etkileşimleri vardı. Hollow’daki konuşmaları, yakınlaşmaları hariç zerre duygu yoktu, onun da üstü örtüldü daha sonrasında. Ya ben hiç sevmedim bu kitabı ya offf. Gerçekten istemiştim sevmeyi. Üstelik Caraval evreni olduğu için bir beklentiye girmiştim. Caraval’da her günü dolu dolu okumuştuk ama burada tırttı. Sürekli zaman atlaması yaşadık. Bu zaman atlamasına rağmen yine de bir duygu gelişmedi aralarında. Eva’nın mal olduğunu düşündüğüm için kesin o aralarda bir şey olmuştur da bu mal anlayamamıştır diye düşünüyorum. Mesela günlük sayfalarından bahsederken de öyleydi. Bu sayfa önemli diğerleri gereksiz tamam. Formatında gerçekleşti o okuma da. Eva mı karar veriyor bunlara? Hah bir de “bir robotunkiler kadar donuk gözler” diye bir betimleme vardı. Karakterlerin cep telefonları da var mı? Bizden gizliyor olabilirler. O çağda, o teknolojiyle yaşayan birisi robotu nereden bilebilir. Ayrıca gözü olacak. Şaka mı bu ya? Bir de hallow hollow mevzusu var. Dex klasiğidir. Eskimez. Bir hallow bir hollow yazılmıştı. Yazarın böyle yazmadığına eminim. İşin içinde dex imzası var. Belki sevemememde bağ kuramamamda çevirinin de etkisi vardır ama çok da sanmıyorum. Acı verici ve zorlu bir süreçti. Canım yandı, kanadım ama başardım. Bitirdim. 3. kitabı da okurum ama ne zaman okurum bilmiyorum. Sonu da çok gereksizdi bence. Uzatılmak için uzatıldı. Apollo’nun nasıl sihirli güçleri oldu mesela birden. Kader Tanrısı mı oldu. Jacks’in kaybettiği bu mu? Bilmiyorum ya bence bitebilirdi kitap orada. İçimde merak uyandırmadı ama malum dex pahalı ve kitabı da aldım sırf bu yüzden okuyacağım. Ama o kitabı Hayruş ✮⋆˙ bile beğenmedi ilk iki kitabı sevmesine rağmen. O yüzden beklentimi 0’a indiriyorum ki en az hasarla kurtulayım. Teşekkür ederim buraya kadar okuduğunuz için. Kitabı da ouabh serisini de önermiyorum. Caraval üçlemesini okuyun geçin.
Hiç Bitmeyen MasalStephanie Garber · Dex · 2023922 okunma
aybüke y.
Yine uzun bile yazmışım. Ben bu kadar olmaz sanıyordum
ucuncu kitabi okuduktan sonra seriye olan askimi kaybettim. stephanie kitap yazamiyor ☹️💔
aybüke y.
Ece julian ve scar >>>> tüm stephanie ciftleri ya, VE YORUMUNA DA ASIRI GULDUM YA yazarın kesin favorisi tella ama bence scarlettı falan da güzel yazmıştı ben çizimleri falan sevdiğim için ve telladan da nefret etmediğim için sevdim spectaculari
İyi bir gömme olmuş NDNDNDDK Favorim hâlâ iki onu bayağı açıklamıştım😅 haneleri okuması bana keyifli geldi 🥲 ama evet yazar çok çelişkili ifadeler kullanmış yazında daha iyi fark ettim Bence Caraval'ı unuttu JFDKDNDMFM Jack'in öpücüğü sadece ona aşık olmayan ama Jacks'in aşık olduğu birini öldürüyormuş son kitapta öyle dediler ama bu nasıl gerçek aşk oluyor orası muallak son kitap iyice kafayı yemelik zaten 0 beklentiyle başla 🙃 bu seri hayal kırıklığı oldu Yazar güzel yazıyor ama altı boş🥲jacks kuzeyde çok popüler değil mi Tella ve Scar niye onu aramaya gelmedi??? Eline sağlik balımmm 💖
Hayruş ✮⋆˙ YA GERÇEKTEN YA DKWNRKQMFLKAKDMGJSKR
evangeline'in midesi konya kelebek vadisine patladım KFNFKFJDKSJAKJAKQLA
OFF AKDNQLFNWLJEMSNEE GERÇEKTEN ÖYLEYDİ AMA
Bayıldım incelemeye kelebeklerden bahsettiğin yere yarıldım JSMQKQMKQQ
aybüke y.
Teşekkür ederim 🙏 çok sancılıydı kelebekler
NASIL 3??? KAPAKLARI ÇOK GÜZELDİ AMA 😭😭😭
aybüke y.
ÖYLEYDİ😭😭😭😭😭😭😭 ÇOK ÜMİTLİYDİM AŞIRI HEM DE AMA İÇİMDEN GEÇTİ SERİ RSDEN RSYE VUEDU BENİ