2026 9. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 17:56
Bu sıralar etrafımdakilere okumasını tavsiye ettiğim bir Nadide kitap. İranlı bir kadın olan Nadide’nin, küçük yaşta evlendirilmesi ve sonrasında hapse düşerek gassallık yolunda ilerleyen hikayesi.. Onun hikayesi bizim için ne kadar “ah.. vah..” olsa da muhtemelen İrandaki birçok kadının benzer hikayesi.. .. Bu kitap okunurken sanırım sonuca değil sürece bakılmalı. Okuma süreci boyunca sıkmadan ilerleyen kitap, sonuca gelindiğinde olumsuz eleştiri alabilir. Tabi, bu benim hissim. .. Serhat Kaya, bildiğim bir insan değildi. Kitap yurdunda 2025 Okur Ödülleri En iyi 4. Roman seçilmesi ve kapağındaki Zülfü Livaneli yorumu kitabı almama vesile oldu. Birçok kişiye okutmuş bulundum ve bu akşam da başka arkadaşlarıma okumaları için kitabı vereceğim Son olarak, Bu kitabın bir şarkısı olsaydı bence Mihriban olurdu. Çünkü Seneler asırlar değişse bile, Eski töre bozulmuyor Mihriban…
Nadide AdaletSerhat Kaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202547 okunma
Ben de çok severek okudum, yer yer fazlaca da ağladım. Ülkemizde ya da başka bir yerde, özellikle neredeyse son 500 yılda en çok ezilen, geri plana itilen hep hemcinslerimiz olmuş, olmaya da devam ediyor.😢 Romanın en çok finalini sevmiştim, henüz okumayanlara fazla spoiler vermek istemem ama bir kadının yine kendi bireysel mutluluğunu değil de, toplumsal iyileştirmeyi seçmesiyle kendi açımdan bir kadın olarak gurur duymuştum. Yarınlar daha güzel olacaksa yine biz öncüsü olacağınız bunun,belki de böyle düşündüğümden daha çok etkilendim Nadide’nin finaldeki tercihinden.☺️🌸💜
Çağla Sanlı
Size kesinlikle katılıyorum :) “süreçte akıp giderken sonuç kısmında olumsuz eleştiri alabilir” cümlesindeki kastımı açıklamak isterim.. Süreçte hepimiz aynı umutla okuduk fakat sonuçta her birimiz farklı beklentiye girdik. Kitap bittiğinde birçok kişinin son olaylara üzülerek ve kızarak sonunu olumsuz yorumlayabileceğini düşünüp, hissim olarak yorumladım ☺️ Böyle bitmemeliydi, diyecek çok kişi olacaktır hissine kapıldım. Tabi spoiler veremediğim için bu kadar açık yazamadım incelememe ondan anlaşılması zor oldu 🥲 Benim sonuç ile ilgili kendi yorumum ise sizinki gibi . Bir kadının bir toplum için kendini feda etmesi, takdir edilesi 🙏 🖤
Nadide Adalet’i okumaya ve düşüncelerinizi paylaşmaya ayırdığınız ömür zamanlarınız için teşekkür ederim.🎩
Çağla Sanlı
paylaşımınız için ben teşekkür ederim değerli büyüğüm 🙏🌸