2024 15. kitabı
Yaprak Öz'ün kalemini sevme sebeplerimden biri, okuru yormadan merak duygusunu son sayfaya kadar canlı tutabilmesi. Efsunlu Cazibe de benim için tam olarak böyle bir kitap oldu. Elime aldığım anda hikâyenin içine çekildim ve sayfalar ilerledikçe kitabı elimden bırakmak istemedim. Akıcı anlatımı sayesinde neredeyse bir oturuşta bitirdiğim eserlerden biri oldu. Kitabın en sevdiğim yanı ise gizem unsurunun son ana kadar korunmasıydı. Hikâye boyunca sürekli yeni ipuçlarıyla karşılaşıyor, her bölümde farklı bir karakterden şüphelenmeye başlıyorsunuz. Tam "Kesin suçlu bu" dediğim anda ortaya çıkan yeni bilgiler bütün düşüncelerimi değiştiriyordu. Yazar, okuru yanlış yönlendirme konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Bu yüzden kitabın sonuna kadar merak duygum hiç azalmadı. Karakterlerin her birinin sakladığı sırlar ve geçmişleri, olay örgüsünü daha da ilgi çekici hâle getiriyor. Kimin doğruyu söylediğini, kimin bir şeyler gizlediğini anlamaya çalışırken kendinizi hikâyenin bir parçası gibi hissediyorsunuz. Ben özellikle bu tür psikolojik gerilimlerde karakterlerin gri alanlarda kalmasını seviyorum ve bu kitapta bunu fazlasıyla buldum. Final kısmına geldiğimde ise açıkçası şaşırdım. Olayların çözülüş şekli mantıklıydı ve geriye dönüp baktığımda aslında ipuçlarının en başından beri önümde olduğunu fark ettim. Buna rağmen sonuca ulaşamamış olmam, yazarın kurguyu ne kadar ustalıkla oluşturduğunu gösteriyor. Gerilim ve gizem türünü sevenlerin keyifle okuyacağını düşündüğüm, temposunu hiç düşürmeyen, sürükleyici bir kitaptı. Merak duygusunun sürekli canlı kaldığı, her sayfada yeni şüpheler yaratan ve finaliyle şaşırtmayı başaran bir roman arıyorsanız Efsunlu Cazibe'ye mutlaka şans vermelisiniz. Benim için sayfaları hızla çevirdiğim, okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım güzel bir okuma oldu.
Efsunlu CazibeYaprak Öz · Maceraperest Kitaplar · 202396 okunma