2026 111. kitabı
Asya’nın doğu, orta ve muhtemelen kuzey bölgelerinde de yaşayan çok geniş bir uluslar ailesinin üyesi olan Moğollar’ın tarihi hakkında farklı araştırmacıların makalelerinden oluşan kitap geniş bir bilgi birikimini içermektedir. Kitabın içindekiler kısmı ise şu şekilde; Moğollar... St. John Bayle Genceli Kiragos: Moğollar Uzerine.. John Andrew Boyle Bir Avrasya Av Ritüeli John Andrew Boyle Reşîdüddin ve Frenkler John Andrew Boyle Reşidüddin: İlk Dünya Tarihçisi John Andrew Boyle Cassiodorus ve Reşidüddin, İtalya ve Iran'da Barbarların Yönetimi David O. Morgan 13. Yüzyıl Moğollarının Doğaya Karşı Tutumu John Andrew Boyle Iskender ve Moğollar. John Andrew Boyle Orta Çağ Moğollarının Halk İnanışlarında Baykuş ve Tavşan.... John Andrew Boyle Moğol İmparatorluğu'nu Kim Yönetti? David O. Morgan İbn Battuta ve Moğollar David O. Morgan Moğol Imparatorluğu'nun Gerilemesi ve Çöküşü David O. Morgan Türkçe Kaynakça Kitap Moğollarla ilgili çok geniş bir çerçevede hem yönetim biçimleri ve politikaları ile ilgili makalelerden oluşmaktadır. Fiziksel özelliklerinden tutunda sosyal kültürel yapıya kadar bilgi veren kitap konuyla ilgili detaylı bir çalışmanın ürünü olduğunu ortaya koymaktadır. Benim okurken en çok yaşam tarzları ile ilgili olan kısımları ilgimi çekti. Günümüzden yıllar önceki bir topluluğun içerisinde olmak güzel bir deneyim oldu. Özellikle doğa ve hayvanlarla olan bağları gerçekten de ilginç. Göçebe kültürleri ve bazı hayvan türlerinden ayrılmak zorunda oldukları bir felaket olursa yaşam tarzlarında da zorunlu olarak bir değişim gerçekleşmesi ve buna bağlı olarak da bir çok şeyin değişmesini okurken aklınızdan çok şey geçecek eminim. Topluluk içinde kadınların yeri ise belki de en ilgimi çeken kısımları oldu.
MoğollarKolektif · Pinhan Yayıncılık · 20246 okunma