Bu kitabın yorumu uzun ve yorucu olmalı aslında ama yazar bile 200 sayfaya bu kadar ağır konuyu sığdırdığına göre bana fazla söz düşmez aslında ülkenin durumuna bakış açısını bendeki baskı 2007 şu an 2026 daha kötüye gittiğini daha o yıllarda yazmış
önüne gelenin adaleti kendi eliyle verdiği hamile kadınların bile öldürüldüğü gaspçılığın arttığı hırsızlığın ve soygunculuğun çoğaldığı çocuk tetikçilerin kol gezdiği uyuşturucunun başını alıp gittiği bir çok çetenin ortaya çıktığı TV programlarında ahlaksızlığın kol gezdiği insanların beyinlerin uyuşturulduğu kısacası ülkenin adaletinin sorgulandığı cezaların yeterliliğinin tartışıldığı sosyal medyanın önlemez etkisi yalan dolan kara para aklama ve aklınıza daha bir çok örneğin geleceği yazarın deyimiyle devletin yetersiz kabulünü gördüğü ve en önemlisi insanların silkinip bir kendine gelmesi gerektiği bir zaman dilimi işte bunu yazar sayfalarına taşımış ve ortaya politik kurgu kategorisinde bu kitap ortaya çıkmış önemle okunması gerektiğini ve şöyle bir insanların kendini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.