-Bu memleket talihsiz. -Talihsiz değil, akılsız... Bunca kötülüğe razı olmaya talih mi denir.
Sayfa 547 - Everest Yayınları 1.Baskı·Kitabı okudu
Alıntı
1.834 Gösterim
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun. Cahit Sıktı Tarancı
Ahmet Gndz Şiddet çözüm değil, en güzeli etkili iletişim.
Çocukluktan beri temelde yanlış yapıyoruz. Din kültürü ve Ahlâk bilgisi dersini birbirinden ayırıp ayrı dersler olarak okutulması zorunlu olmalı ikincisi mantık bilimleri felsefe zorunlu olmalı. Sanki o zaman bir adım atmış oluruz İnsanlık için hani karıncanın Su taşıma misaline binaen.
Üstelik evlerinin duvarlarını süsleyen ama içini açıpta okumayan insanlara ; " Siz hiç düşünmez misiniz , aklınızı kullanmaz mısınız ? " demişken Rabb ..
Akılsız değil , ahlaksız , kimse kendi ahlakına bakmasam başkasına ahlak dersi veriyor
Ahmet Gndz nazar almayan tek şey akılmış çünkü kimse kimsenin aklını beğenmezmiş.... bununla ahlak kavramı birleşirse sorun kalmaz diyorum