Her Şeyin Sonundayım
2026 220. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2026 10:32
Mektuplar, tür olarak en samimi bulduğum edebi yazın şekli. Günlük kaygılardan sanatsal sohbetlere kadar konu ve içerik aralığı çok geniş. Bir solukta okudum ve tadı damağımda kaldı diyebilirim. Ferit Edgü'nün Ah Min-el Aşk kitabından sonra okuduğum ikinci kitabıydı. Tezer Özlü ile mektuplaşmalarını içeren, ruhsal bunalımlarını, edebi kaygılarını, iki farklı şehirde yaşama bir yerden tutunma çabalarını ve özlemlerini derinden hissettiren bir kitap. Ferit Edgü yaşamıyla şiirinin arasındaki çizgiyi bile isteye silikleştirmiş bir adam. Bu yüzden seviyorum onu. Tezer Özlü ise üzüntü, acı, kederle yoğrulmuş bir hayatın portresi. Derinden etkilemiştir beni. Şöyle diyor: "Benim artık hasta olmamaktan başka isteğim yok. Epey gözüm korktu. Başıma gelmedik kalmadı. Kemi tedaviden saçlarım dökülüyor. Dökülmesine aldırmıyorum, ama her gün her taraftan saç toplamak zorunda kalıyorum."
Her Şeyin SonundayımTezer Özlü · Sel Yayıncılık · 20132,648 okunma
Bu metinlerde içe dönük karamsarlığın, hedefsiz ve tek başına kalan öfkenin, sürekli bir boşluğu ya da betonu yumrukluyormuş hissiyle örülen cümlelerin, özcesi yaşanan varlık sancısının faillerine ait izler yok. Böyle olunca paragrafların yazarın hezeyanlarına edebi bir içerik kazandırması dışında karşılığı olmuyor.