2026 4. kitabı
Hikaye gibi görünen ama bütün hayatınızı ve benliğinizi değiştirmenizi sağlayan sizi iç yolculuğunuza çıkaran bir kitap.. Kitap aslından Paulo Coelho nun kılıcını bulmak umuduyla çıktığı Santiago Yolundaki Hac görevinde kendisini bulmasıyla sonuçlanıyor.. Yol boyunca ona eşlik eden rehberi ile birçok korkusunu, umutsuzluğunu, kaybettiği benliğini ve kişiliğini bulması için yapılan egzersizler ve kendine gelişlerini anlatıyor.. Her olayda kendinize de pay çıkarıyor yenmeniz ve aşmanız gereken duygulardan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Bazı alanlar çok ütopik gelse de özellikle ölüm egzersizi kısmını okurken oldukça nefessiz kaldığımı hissettim ve empati yapınca gerçekten böyle bir egzersiz ile korkularımdan kesinlikle bu şekilde yüzleşerek kurtulabileceğimi düşündüm. Yapılan her meditasyon Ram egzersizi olarak çeşitli başlıklara bölünerek detaylıca anlatılmış. Bu süreçte Paulo kılıcına odaklandığı için asıl görmesi gereken şeyleri göremediğini farkettiğinde iyileşmeye başladığını anladı.Fakat hala iç benliğine ulaşamadığından sürece odaklanması da oldukça zaman aldı. Her meditasyonda kendini daha fazla rahatlamış ve bilinçlenmiş hissetti. En sonda ise onu bırakan duygularla, vazgeçtiği ve çaresiz hissettiği noktada  anladı ki  kılıcı asıl araması gereken yer kendi bakış açısı ve hisleriydi.. Hisleri ve duyguları için çıkılmış bu yolculukta ancak kendi farkındalıkları ve içsel başarısı ile sonuca ulaşabilirdi. Keza öyle de oldu.  Özüne döndüğünü fark ettiği anda kılıcına ve asıl Paulo ya ulaşmış oldu.. Hristiyanların Hac yolculuğunu da önemli anlamda anlatan , özbenliğinize dönüp bir bakmanızı sağlayan güzel bir kitap..
HacPaulo Coelho · Can Yayınları · 20061,606 okunma