Çevirmen:
Portekizce

Enteresan bir yolculuk.
2022 12. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 20:13
Epey değişik bir hikayeydi gerçekten. Paulo Coelho' nun Santiago yolunda yapmış olduğu Hac yolculuğundan bahsediliyor. Kitaptaki herşey gerçek değildir herhalde diye düşünüyorum. Epey mistik şeyler vardı çünkü. Petrus bu hac yolculuğu sırasında Paulo'ya rehberlik ediyor. Ona RAM ( bellek) egzersizleri öğretiyor. Kitapta egzersizleri bizim uygulayabilmemiz için detaylı açıklamışlar hatta. Petrus ve Paulo arasındaki ilişki hoşuma gitti gerçekten. Paulo'nun köpek yani Tümen ile karşılaştığı bölümler en heyecanlandığım bölümler oldu. Ama kitap genel olarak yavaş ilerledi. Yine ara ara gereksiz ayrıntılar ve bilgi seli vardı. Genel olarak güzeldi.
Yol
2019 22. kitabı
Öncelikle, şunu belirtmek isterim ki, kitaba bayıldım.!!! Yazarın kalemini, tasvirini, üslubunu, çok sevmemden dolayı mı, diye kendime sormaktan alıkoyamadım, fakat hayır kesinlikle nefis bir
2023 84. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2023 20:09
"İzleyeceğin yolun uzun olmasına şaşırma, düşündüklerine ulaşmak istediğin için uzundur." Phaidros, Platon Hayat bir gün o da bugün. Yorulduğunda dinlenmeyi öğren bırakmayı değil! :)
2022 33. kitabı
Yazar #paulocoelho 1986 yılında hacıların bin yıldır Santiago Katedrali'ne varmak için yürüdükleri yolda kendiside yola çıkarak bu yolda yaşadığı heyecan dolu maceralarını anlatmış, yaninda rehberi petrus ile birlikte yaptıkları yolculukta Ram (bellek) teknikleri uygularlar bu yolculuğu bir anlamda kolaylaştırması için gereklidir. Bu yolculuk ayni zamanda içsel bir yolculuğa çıkmasını sağlayıp dünyaya farklı bir gözle bakmasını sağlayacaktır. Kalemini daha önce okuduğum kitaplariyla sevdigim Paulo yine beni yanıltmadı. Dünya ve dünyevi duyguları sorgulatan bir kitap.
Roman
·223 syf.·
2018 7. kitabı
Ortaçağ da kullanılan hac yolculuğu yürüyerek 700 km sürecek ve yolda bir rehberle beraber yolculukta kılıcını arayacak rehberinin ona yolculukta kullanması gereken egzersizleri öğreterek yeni baştan doğmasına yardımcı olacak bir yolculuk serüveni. Kılıcını bulursa eğer kendisi de bir hacıya bu yolda rehberlik edecek, öğrendiklerini hacıya öğretecek böylelikle her şeyi daha iyi idrak edecektir. Amaç belli lakin amacına ulaşmak için amacına ulaştığında bu amacı ne için kullanacağın seni amacına ulaşmanı kolaylaştıracaktır.
2024 8. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 10:41
Paulo Coelho 'nun 1986' da çıkmış olduğu HacHac yolculuğunu anlattığı büyüleyici bir roman. Coelho RAM alıştırmalarını yaparken aynı zamanda bize de yaptırdığını romanın son bölümlerinde, yazarla aynı şekilde düşünmeye başladığımda fark ettim. Evet alıştırmalar oldukça ilgi çekiciyi, bazılarını kendi hayatımda, gerektiğinde kullanmaya karar vermiştim meğer kitabı okurken uygulamaya başlamışım. SimyacıSimyacı kadar tanınmış bir eser olmaması beni üzdü açıkçası, simyacı beni bu kadar etkilememişti. Sıkılmadan okuyabileceğiniz harika bir eser, hayatınıza anlam katacaktır. Keyifli okumalar dilerim
2018 80. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2018 01:10
Yazarı çok sevmemle beraber kitaba gerçekten bayıldım. Kitabı sıkıcı bulanlar da oluyor fakat yazarın son derece akıcı dili, konu ne kadar sıkıcı olursa olsun, benim sıkılmadan okumamı sağlıyor. Kitap, Paulo’nun hac yolunda yaşadıklarını anlatıyor. Kılıcına ulaşmak için aştığı zorluklar, geçtiği sınavlar ve yolda karşılacacağı zorlukların üstesinden gelebilmek için öğrendiği RAM egzersizleri... Kitabı açıp açıp egsersizleri tekrar okuyacağımdan eminim.
2022 19. kitabı
Mistik bir yolculuğa ne dersiniz.? Büyük bir keyifle okudum bir çok Ram ogretisini gördüm bazılarını uyguladım. Yazarın bir çok kitabını okudum sanırım en beğendiğim bu oldu... belki ruhani anlamda Yazarın da Mevlana gibi büyük bir zaman etkilenmiş olması duyumlarını almam bende de etkili olmuş olabilir. Yine de güzel bir yolculuktu tavsiye ederim
2019 19. kitabı
Okunma: 01 Mart 2019 19:55
Yazar Ortaçağ'da bizzat kendi yaptığı hac yolculuğunu anlatıyor. Yolculuk Fransa ve Ispanya arasında geçiyor ve kendisine eşlik eden bir rehberi var.. Bence özetle; insanın inancı uğruna yaptıkları ve kendi iç sesiyle mücadelesi diyebilirim... Dilerim hayat gülen,güzel yüzünü göstersin bizlere
2021 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2021 14:43
Genel olarak iyi bir kitap ama yazarin en iyi kitapi diyemem. Paul C tanismak isterseniz baska kitapindan baslayin derim. Insan psikolojisi, kendini arindirma ve tanima uzerine yazilmis bir eser. Kitap icinde guzel soylenmis sozler bula bilirsiniz. Saygilarla

Paulo CoelhoYazar · 41 kitap
Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compestela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır. Elif adlı romanı, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır. Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçumuz Mete Gazoz'a adadı.