"Kente dün geldim. El Cebrero yakınlarındaki Pedrafita'dan Compostela'ya giden otobüsü yakaladım. Otobüs iki kent arasındaki 150 kilometreyi dört saatte aldı; bu da bana Petrus'la yaptığım yolculuğu hatırlattı. Bazen aynı mesafeyi iki haftada yürüdüğümüz olmuştu. Biraz sonra San Tiago'nun mezarına gidip Meryem Anamızın deniz kabukları üstüne işlemiş suretine bırakacağım. Sonra da en kısa zamanda Brezilya'ya giden bir uçağa atlayacağım, yapacağım o kadar çok iş var ki. Başımdan geçen her şeyi anlatacağım bir kitap yazmayı düşünüyorum. Ama hemen değil.. Paulo Coelho 1986'da bir hac yolculuğuna çıktı: Piraneler'den Santiago de Compostela'ya uzanan 700 kilometrelik ortaçağ yolunu yürüdü. Hac, yazarın, hacıların Santiago Katedrali'ne varmak için bin yıldır yürüdükleri bu yolda yaşadığı heyecan dolu serüvenlerin öyküsü. YalnızcaSimyacı romanının yolunu açan ilk önemli romanı olduğu için değil, yazarın felsefesindeki insan sevgisini eksiksizce dile getirdiği için de Hac'ın Coelho'nun yapıtları arasında onsuz edilemez bir yeri var. Hac, sıradışının sıradan insanlarının yolu üstünde olduğunu anlatan büyüleyici bir roman.
223 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1987

10/10 puan verdi
Öncelikle, şunu belirtmek isterim ki, kitaba bayıldım.!!! Yazarın kalemini, tasvirini, üslubunu, çok sevmemden dolayı mı, diye kendime sormaktan alıkoyamadım, fakat hayır kesinlikle nefis bir kitap... Bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor... Beni takip eden arkadaşlarım, bilir ki, okuduğum, kitaptan fazla alıntı eklemiyorum... Başka okurlar, için biraz
9/10 puan verdi
Ortaçağ da kullanılan hac yolculuğu yürüyerek 700 km sürecek ve yolda bir rehberle beraber yolculukta kılıcını arayacak rehberinin ona yolculukta kullanması gereken egzersizleri öğreterek yeni baştan doğmasına yardımcı olacak bir yolculuk serüveni. Kılıcını bulursa eğer kendisi de bir hacıya bu yolda rehberlik edecek, öğrendiklerini hacıya öğretecek böylelikle her şeyi daha iyi idrak edecektir. Amaç belli lakin amacına ulaşmak için amacına ulaştığında bu amacı ne için kullanacağın seni amacına ulaşmanı kolaylaştıracaktır.
9/10 puan verdi
Yazar #paulocoelho 1986 yılında hacıların bin yıldır Santiago Katedrali'ne varmak için yürüdükleri yolda kendiside yola çıkarak bu yolda yaşadığı heyecan dolu maceralarını anlatmış, yaninda rehberi petrus ile birlikte yaptıkları yolculukta Ram (bellek) teknikleri uygularlar bu yolculuğu bir anlamda kolaylaştırması için gereklidir. Bu yolculuk ayni zamanda içsel bir yolculuğa çıkmasını sağlayıp dünyaya farklı bir gözle bakmasını sağlayacaktır. Kalemini daha önce okuduğum kitaplariyla sevdigim Paulo yine beni yanıltmadı. Dünya ve dünyevi duyguları sorgulatan bir kitap.
Enteresan bir yolculuk.
Epey değişik bir hikayeydi gerçekten. Paulo Coelho' nun Santiago yolunda yapmış olduğu Hac yolculuğundan bahsediliyor. Kitaptaki herşey gerçek değildir herhalde diye düşünüyorum. Epey mistik şeyler vardı çünkü. Petrus bu hac yolculuğu sırasında Paulo'ya rehberlik ediyor. Ona RAM ( bellek) egzersizleri öğretiyor. Kitapta egzersizleri bizim uygulayabilmemiz için detaylı açıklamışlar hatta. Petrus ve Paulo arasındaki ilişki hoşuma gitti gerçekten. Paulo'nun köpek yani Tümen ile karşılaştığı bölümler en heyecanlandığım bölümler oldu. Ama kitap genel olarak yavaş ilerledi. Yine ara ara gereksiz ayrıntılar ve bilgi seli vardı. Genel olarak güzeldi.
9/10 puan verdi
Yazarı çok sevmemle beraber kitaba gerçekten bayıldım. Kitabı sıkıcı bulanlar da oluyor fakat yazarın son derece akıcı dili, konu ne kadar sıkıcı olursa olsun, benim sıkılmadan okumamı sağlıyor. Kitap, Paulo’nun hac yolunda yaşadıklarını anlatıyor. Kılıcına ulaşmak için aştığı zorluklar, geçtiği sınavlar ve yolda karşılacacağı zorlukların üstesinden gelebilmek için öğrendiği RAM egzersizleri... Kitabı açıp açıp egsersizleri tekrar okuyacağımdan eminim.
Paulo Coelho 'nun 1986' da çıkmış olduğu
Hac
yolculuğunu anlattığı büyüleyici bir roman. Coelho RAM alıştırmalarını yaparken aynı zamanda bize de yaptırdığını romanın son bölümlerinde, yazarla aynı şekilde düşünmeye başladığımda fark ettim. Evet alıştırmalar oldukça ilgi çekiciyi, bazılarını kendi hayatımda, gerektiğinde kullanmaya karar vermiştim meğer kitabı okurken uygulamaya başlamışım.
Simyacı
Simyacı
kadar tanınmış bir eser olmaması beni üzdü açıkçası, simyacı beni bu kadar etkilememişti. Sıkılmadan okuyabileceğiniz harika bir eser, hayatınıza anlam katacaktır. Keyifli okumalar dilerim
Puan vermedi
Yazar Ortaçağ'da bizzat kendi yaptığı hac yolculuğunu anlatıyor. Yolculuk Fransa ve Ispanya arasında geçiyor ve kendisine eşlik eden bir rehberi var.. Bence özetle; insanın inancı uğruna yaptıkları ve kendi iç sesiyle mücadelesi diyebilirim... Dilerim hayat gülen,güzel yüzünü göstersin bizlere
10/10 puan verdi
Hac PAULO COELHO
Yazardan uzun süredir bir şey okumak istiyordum bu kitap da Paulo Coelho'yu anlamak adına çok güzel bir deneyim oldu.İlk fırsatta yazarın #zahir kitabını okumak istiyorum.  _________________________________________ Konusuna gelince eser dinine düşkün Hıristiyan olan yazarın Brezilya'dan İspanya'daki Santiago şehrine yaya olarak yaptığı hac yolculuğu hatıralarını anlatıyor.Rehberi Petrus ile birlikte yollarda olan yazarımız maceralı ve keyifli bir anlatıyı okurlara sunuyor.Eseri okurken gerçek nerde başlıyor nerde bitiyor bazen ayırımına varamadım ki bu da okuma keyfini benim adıma arttıran bir şey.Yolculuk boyunca yazarın yaptığı meditasyonu andıran farklı etkinlikler kitaba mistik ve felsefik bir hava katmış. Yazarın akıcı ve sade dile sahip anlatımı okuyucu kitabın içine çekiyor. Hıristiyan haccını çok merak eden biri olarak kitaptan hem edebi açıdan hem de bilgilenme açısından doyum aldım.Eserdeki yolculuk aynı zamanda yıllar sonra Simyacı'nın yazılmasını sağlar sonradan yazdığı bu kitabın sahip olduğu mistik ve felsefik ambiyansı daha iyi anlamlanırdım.Özetle hem Paulo Coelho'yu ve eserlerini anlamak hem de orijinal bir eser okuma adına harika bir seçenek oldu.Keyifli okumalar
8/10 puan verdi
Mistik bir yolculuğa ne dersiniz.? Büyük bir keyifle okudum bir çok Ram ogretisini gördüm bazılarını uyguladım. Yazarın bir çok kitabını okudum sanırım en beğendiğim bu oldu... belki ruhani anlamda Yazarın da Mevlana gibi büyük bir zaman etkilenmiş olması duyumlarını almam bende de etkili olmuş olabilir. Yine de güzel bir yolculuktu tavsiye ederim

Paulo Coelho
Paulo CoelhoYazar · 41 kitap
Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compestela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır. Elif adlı romanı, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır. Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçumuz Mete Gazoz'a adadı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.