Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

1000Kitap, Kadınlar, Ülkem ve Ben.
Bu site (1000Kitap) ile daha yeni tanıştım. Bu site ile tanışmanın bana, dolayısıyla da kitap okumama öyle çok katkısı oldu ki, anlatması uzun sürer. Fakat bir cümle ile özetlemek gerekirse, ömrüm boyunca okuduğum kitapları siteye eklerken, onları yeniden elden geçirmiş, eksiğini gediğini görmüş, kaybolanları, okumayı atladıklarımı fark etmiş oldum. Ve tabi yeni kitap okurken artık bir sınava hazırlanır gibi daha bir dikkatli okumak zorunda kalıyor, notlar alıyorum vb. Üzüldüğüm konu ise, bu sitenin Tivitter, Facebook ve benzerlerine göre daha temiz, daha nezih bir ortam olmasını beklerken ne yazık ki, burada da her şeyin güllük gülistanlık olmadığını fark ettim. Bunu nereden anlıyorum? Zira bu siteye üye kadınların çoğunluğu profil fotoğraflarında ya yüzlerini tamamen gizliyor kendi fotoğraflarını koymuyor, "evli" notu düşüyor, veya cinsiyetlerini hiç belirtmiyorlar. Bir erkek olarak ben de yüzümü, kendimi sergilemeyi sevmem, gereksiz görürüm ama profillerini düzenlerken kadınların daha derin ve daha başka kaygılarının olduğu yorumları, değerlendirmeleri, alıntılarından da rahatlıkla anlaşılabiliyor. Sadece kitap okuyanların bulunduğu bir kulüpte bile kadınlarımız bir şekilde kendilerini rahat hissetmiyorlar, tacize uğrayabiliyorlarsa “nüfusunun %85’i ömründe hiç kitapla, edebiyatla, şiirle, sanatla ilgisiz insanlardan oluşan ülkemde kadınları, dolayısıyla da bizleri ve tabi ülkemizi nasıl bir gelecek bekliyor, hangi bilinmez, karanlık vadilere doğru sürükleniyoruz?” diye düşünüyor, şu bayram gününde bile derin kaygılara düşüyorum.
·
13 görüntüleme
Bu yorum görüntülenemiyor
Ferman Mamedov okurunun profil resmi
Bir kadın yüzünü göstermek istemiyorsa bunu ülkenin, toplumun ve erkeklerin problemi yapmanın anlami ne? Bunu taciz olarak yorumlamak için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazım?! Yüz gösterme yeri değil burası, kadınlar da yüz gösteren değil. Böyle fikirler bilinçaltımızı bozar. O problem yokken varmış gibi gösteririz sonrada var ederiz. Önce fikri zemin hazırlamak, sonra onun gerçekleşmesi. Psikoloji de bunu bir adı olmalıydı (hatırlamıyorum).
Halil Korkmaz okurunun profil resmi
Efendim benim iletim yukarıda ve konunun “profil/fotoğraf koyma-koymama meselesi olmadığı” ve demek istediğimin gayet açık olduğunu zannediyorum. Ayrıca bunu da okuduğunu idrak edebilen herkesin anlayabileceğini de sanıyorum. Fakat iletimi hiç okumamış gibi farklı anlamlar çıkaranlar, ilgisiz yorumlar yapanlar da olabilir. Takdir kendilerinindir.
Halil Korkmaz okurunun profil resmi
Sayın Ferman Mamedov@FermanM İletimde bahsettiniz konuyu zaten arz ettim. Profilinde cinsiyetini hiç belirtmeyen, eşi çocuğu ile fotoğraflar koyan, “evli” yazan, yorum ve incelemelerine, “bu inceleme – yorumu yapıyorum ama bana cinsel içerikli özel mesaj atanları sayfamda teşhir ederim vb” diyen kadın arkadaşlarımız var. Benim burada arz etmek istediğim, bir kitap kulübünde dahi kadınlarımız neden kitapla hiç ilgisi olmayan konularla ilgilenmek-uğraşmak zorunda kalıyor, alabildiğine özgürce davranamıyor, bu tarz tedirginlikler, korkular yaşıyor?
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.