Bediüzzaman Said Nursî
2026 80. kitabı
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 1926/1930 tarihleri arasında sürgün edildiği Barla'da bu eseri telif etmeye başlamıştır. Dönemin seyru seferi değerlendirildiğinde Osmanlı Döneminde Kanuniyle başlayıp sonraları 1826'da 2.Mahmud'un yeniçeri ocağını kaldırması 1839 tanzimat fermanı 1856 Islahat Fermanı 1878 1.Meşrutiyet sonraları Cihan harbiyle kurulan yeni Cumhuriyetin esas aldığı ve temelde Avrupa Amerikanın bizden üstün olduğu onları mutlak taklit ve takip etmemiz gerektiği inancı bu coğrafyadaki siyasetçilerde güçlenmiş ve yeni reformlar düzenlenmiştir. Avrupa kilisenin siyaset yapmasını engelleyince ilerlediğinden topraklarımızda dini siyasetten ayırırsak ilerleyeceğimiz düşüncesi filizlenmiştir. O zamanki koşullarda Bediüzzaman Said Nursi bu cereyan ve ideolojilerin saldırısının İslamın İman esaslarına dair şüphelere ve saldırılara yol açacağını öngördüğünden İman Esaslarını ispat etmek ve müminlerin izzetlerini hissettirmek ve ispat etmek gayesiyle bu eseri telif etmiştir. Eser genel olarak İslamın iman esaslarını izah eden imanın neden değerli olduğu olması gerektiği imansızlığın yol açacağı tehlikeleri temsil yoluyla örnekler hikayelerle izah ve ispat etmiştir. Şuan dünyada pek çok ülkede okunmakta olan bu eseri bilhassa Üniversiteler tarafından ders olarak okutulması gerektiği ihtiyaç ve lüzumu göz önüne çarpmaktadır. Okuyanın iyi ki okudum dediği bir eser olacağı muhakkaktır
SözlerBediüzzaman Said Nursî · Söz Basım Yayın · 20126,8bin okunma