Dalgalar
Puan vermedi·%18 (47/256 syf.)·
Bu kitabı dahası Wirginia ' yı okuma serüvenim, arkadaşımın bu kitabı bana hediye etmesiyle başladı. :)) Kitabı ikinci okuyuşum olacak çünkü pek anlam verememiştim başlangıçta çünkü teknik bakımından fazlasıyla hayali, iç tahlillerle dolu bir üslubu vardı.Ve bu da aslında kitabın asıl konusunu doğrudan ortaya koymaktaymış. Başta anlayamama sebebim budur belki de :).Kitabın konusu genel olarak küçüklükten - yetişkinliğe ve yetişkinlikten de yaşlılığa kadar ; birkaç arkadaşın hayatların yani dahası bizim gibi günlük konuşmalarımızı , heyecanı , sevinci , üzüntülerimiz , korkularımızı ve bunun gibi her gün yaşanılan küçük ama tempolu olayları; Wirginia kendini hayali bir imge rolüne bürerek - Dalgalar- kitabında bu küçük ve belki de bize önemsizmiş gibi gelen yaşam akışını bu birkaç arkadaş üzerinden iç tahlilli , tamamen onların fikirleri, akıllarından nasıl ne şekilde geçtiği şekilde bize derin bir şekilde sunmakta. Bu yüzden başlangıçta kitabı anlamak biraz yorucu gelebilir fakat bize geçirilmek istenen hayatın- Kitabın asıl ismi de olan - "Dalgalar" adı üzerinde, hayatın durgun olmadığını bize tek düze gibi gelen her günün aslında sürekli dalagalar misali akıp gittiğini ve sürekli bir şeyler olduğunu yahut olmaya çalıştığını , bir şeylerin bir şeylere hep zemin hazırlamakta olduğunu; sıradışı imgeleriyle bize çağrıştırmakta. :) #k:1551wir Virginia WoolfVirginia Woolf
Duygu ve Düşünce
DalgalarVirginia Woolf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20193,953 okunma