50 Maddede EzoterizmOsman Balcıgil
Ezoterizm, ne kadar merak uyandırıcı ve etkileyici bir kavram öyle değil mi? İçeriği de bir o kadar etkileyici ve ucu bucağı olmayan bir kavram tabi ki. Araştırma yaptıkça derinleşen, öğrendikçe haz uyandıran ve tarih boyunca merak edilen olmuş bir kavram. Bu merak uğruna canından olanlar mı dersiniz, bu merak edileni korumak adına kurulan birçok örgüt, tarikat ve topluluk mu dersiniz, işte böyle bir kavram ezoterizm. Tabi bunun bir de egzoterik olan tarafı var. Ama o kısım zaten egzoterik olduğu için ezoterizme olan arzulanmayı içermiyor pek hatta basit ve indirgemeci olarak görülüyor. Bu kitap ezoretizm alanına giriş için çok uygun bir eser. Ezoterizmi merak ediyorum ama hangi kısmını merak ettiğimi bilmiyorum veya hangi kısım ilgimi çekiyor bilmiyorum diyorsanız eğer yazarımız bu kitapta bir çok kısmına değiniyor ve bizlere bu kısımlar için derinleşmek adına kaynak önerilerinde bulunarak kısa ve ilgi çekici açıklamalarda bulunuyor. Kitap benim için uygun olmasa bile ki bunun sebebi benim zaten birkaç okuma yapmış olmam, bir çok yeni kaynak için şahsıma faydası oldu diyebilirim. Teolojik, tarihsel, metazfiziksel ve sosyolojik kısımları bulunan ezoterizm sizin ilginizi kesinlikle çekecektir. Bu eseri okuyup hangi kısımla başlayacağınıza karar vererek kaynakları edinip egzoterizmden ezoterizme geçişi başlatabilirsiniz. Kitapla ve sevgiyle kalın. :)