Puan vermedi·398 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Haziran 2026 22:41 Wulf Dorn’un zihnimize bir labirent kurup bizi en karanlık köşelerde tek başımıza bıraktığı o tekinsiz dünyalardan biri bu kitap. Yazar, sıradan bir psikolojik gerilim sunmanın çok ötesine geçerek, insanın en büyük sığınağı olan kendi aklının nasıl bir düşmana dönüşebileceğini yüzümüze çarpıyor. İlk sayfadan itibaren kurgulanan atmosfer, okuyucunun gerçeklik algısını adım adım esnetiyor; neyin sanrı, neyin çıplak gerçek olduğunu ayırt etmeye çalışırken kendimizi bir zihin oyununun tam ortasında buluyoruz. Dorn, klinik tecrübesini olay örgüsünün kılcal damarlarına öyle bir zarafetle ve soğukkanlılıkla işlemiş ki, kitaptaki psikolojik çözülmeler sadece bir karakterin trajedisi olmaktan çıkıp, insanın bilinçaltındaki o ilkel ve evrensel korkuları tetikleyen sarsıcı bir analize dönüşüyor.
Sayfaları çevirirken bir süre sonra sadece bir hikayeyi dışarıdan izleyen bir gözlemci değil, o kliniğin koridorlarında yankılanan ayak seslerini duyan, kapalı kapıların ardındaki fısıltıları dinleyen bir hastaya dönüştüm. Kitap bittiğinde bile içimdeki o tekinsiz sessizlik dağılmadı; çünkü yazar bana aslında en güvendiğimiz aynaların bile günün birinde bize yabancı bir yüz gösterebileceğini hissettirdi. Karakterlerin acısını, çaresizliğini ve o derin yalnızlığını okurken her satırda adeta nefesim daraldı. Bu incelemeyi buraya bırakırken, zihnimin odalarında hala o kayıp ruhların feryatlarını duyabiliyorum; eğer siz de kendi gölgenizle yüzleşmeye hazırsanız, bu karanlık koridora adım atın derim.