, bir kitap okudu
2026 43. kitabı
Frank Herbert
8.2/10 · 2.790 okunma
Gizem Demircan
“Serideki -özellikle de Sapkınlar ile Rahibeler Meclisi’ndeki- kadınların güçlü karakterizasyonları anneme oldukça hitap ediyordu. Hatta babam Leydi Jessica’da ondan esinlenerek, annemin güzelliğine ve zarafetine sahip, unutulmaz bir edebi karakter yaratmıştı. Beverly Herbert yıllar önce vefat etmiş olsa da, nesiller boyu yaşamaya devam ediyor neyse ki… Frank Herbert’ın ona duyduğu sevginin kayda değer bir kanıtı bu.” (Ön söz, s. 13, Brian Herbert)
Gizem Demircan
“Babamın Dune romanlarında, kadınların gelişimi dikkat çekicidir. Seri ilerledikçe kadın karakterler giderek güçlenir, Dune Sapkınları’yla Dune Rahibeler Meclisi’ndeyse Dune evreninin önemli gezegenlerinin birçoğu kadınların hâkimiyetindedir.” (Ön söz, s. 13, Brian Herbert)
Gizem Demircan
“İnsan başarı kazanmak için yazmamalı. Yoksa dikkati dağılır ve yazmaya odaklanamaz. Eğer yazıyorsanız, yaptığınız tek şey bu olmalı: Yazmak. Yazar ile okur arasında gayriresmî bir anlaşma vardır. Birileri kitapçılara gidip de bin bir güçlükle kazandıkları paraları (enerjiyi) sizin kitabınız için harcıyorsa, o insanları eğlendirmek ve çok daha fazlasını, verebileceğiniz her şeyi vermek boynunuzun borcudur.” (Ön söz, s. 8, Frank Herbert)
Gizem Demircan
Dune hem çok yönlü bir çevrebilimsel roman hem de insanlar ve insani değerlere ilişkin kaygıları hakkında bir öykü olacaktı; kitabın her safhasında, bu farklı boyutları göz önünde bulundurmak zorundaydım.” (Ön söz, s. 7, Frank Herbert)
Gizem Demircan
Biraz kurgu okuyayım, beynim dinlensin. Tabii Dune evreninde ne kadar dinlenir bilemiyorum. :d
Gizem Demircan
Diyet yapacağım diyorum annem gelirken baklava getiriyor, şimdi nasıl diyet yapabilirim?.. -_-