İnsana Yatırımın Adresi : İçimizdeki BİZ
2026 21. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2026 22:10
Değerli iletişim psikoloğu ve yazar Doğan Cüceloğlu'nu rahmet ve sevgiyle anarak başlamak istiyorum. Onun bizlere miras bıraktığı İçimizdeki Biz, özellikle iş dünyasındaki yöneticiler ve şirket sahipleri için adeta bir rehber niteliğinde. Kitabı okurken en çok etkilendiğim nokta, başarının bir "ben" çabası değil, "biz" olma bilinciyle geldiği gerçeğiydi. Doğan Cüceloğlu, en tepedeki yöneticilerden en alt kademedeki işçiye kadar herkesin bir ailenin parçası gibi görülmesi gerektiğini vurguluyor. Çünkü gerçek başarı, ancak herkesin kendini değerli hissettiği, fikirlerine ve duygularına kulak verildiği bir ortamda filizlenebiliyor. " İçimizdeki Biz" kitabından öğrendiğim temel dersleri şu şekilde özetleyebilirim: ° En Büyük Yatırım İnsana Yapılandır: #306049771 Bir işte başarılı olmak istiyorsanız, yanınızdaki çalışanlara değer vermelisiniz. #305879075 İnsan mutlu değilse, yaptığı işin verimi de düşüktür. Karşımızdaki insanın hislerini küçük görmeden dinlemek, başarının ilk anahtarıdır. ° Yaşam Bir Bütündür: Evdeki huzur işe, işteki mutluluk eve yansır. Bu zinciri koparmamak, yaşamı bir bütün olarak yönetmek gerekir. #306049073 ° Hatalar Birer Ders: Geçmişteki başarısızlıklar moralimizi bozmamalı; aksine, neyi yanlış yaptığımızı gösteren bir pusula olmalı. #306050716 Yenilgi, pes ettiğimizde başlar. Önemli olan, hatalardan ders çıkarıp güçlenerek ayağa kalkmaktır. ° Sürece Odaklanmak: Hayallerimizi kurarken gerçekçi olmalı, kendimizi sonuca değil, o sürece odaklamalıyız. #305951574 #305976412 Kendimize yatırım yapmadan, emek vermeden bir beklenti içine girmek büyük bir yanılgıdır. ° Kalıpları Kırmak: Çoğu zaman kendi doğrularımıza körü körüne bağlanıp "kalıplanmış" hayatlar yaşıyoruz. #305877876 #305878329 Doğan Cüceloğlu bu kalıplardan çıkmanın zaman alacağını, ancak insanın kendini eğiterek, okuyarak ve eleştiriye açık kalarak dönüşebileceğini hatırlatıyor. Kısacası bu kitap #306043918 felsefesini iş hayatına uyarlayan, güvenin olmadığı bir ortamda başarının olmadığını yüzümüze vuran çok değerli bir eser. #305895651 #306014427 Bir sorun yaşadığımız zaman suçu başkalarına atmak yerine kendimize dönüp bakabilmeyi, #305913876 "ben" demekten vazgeçip "biz"olabilmeyi öğrenmek isteyen herkesin, özellikle de yöneticilerin baş ucunda bulunması gereken bir kitap. Eğer işinize ve hayatınıza değer katmak, gerçek bir başarı kültürü oluşturmak istiyorsanız, İçimizdeki Biz size çok şey öğretecek.
İçimizdeki BizDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20173,238 okunma