2026 331. kitabı
“Sizi rahatsız etmeye geldim.” cümlesiyle başlıyor kitap ve bence öyle… İnsanın Dört Zindanı…. diyip başladım kitaba. okurken beni en çok düşündüren ve sorgulatan eserlerden biri oldu ve Ali Şeriati ile ilk tanışma kitabım oldu. Şeriati, insanın ruhunu analiz edip. nasıl bir varlık olması gerektiğini, ya da özgürleşmeye çalışan insanların nasıl özgürleşmediğini anlatıyor. Kitabın içeriğinde insanın, toplumun özüne iniyor. - Kitapta en çok dikkatimi çeken durum, insan sadece dış etkenlerle değil, kendi iç dünyasının da tutsağı olabilir hissiyatı. Şeriati'ye göre gerçek özgürlük, yalnızca toplumsal baskılardan kurtulmak değil; kişinin kendi korkularını, arzularını ve bencilliğini de aşabilmesidir. Bu düşünce bence birçok kişiyi düşündürecek ve kitaba karşı ilgisini arttıracaktır. Şeriati’inin bence anlatmak istediği en önemli mesele, aslında insanın en büyük mücadelesi ve savaşı kendi içindeki benle. - Kitabın içeriğine gelecek olursak, ağır bir kitap. felsefik ve sosyolojik çözümlemeleri anlattığı için yoracak da bir kitap. Bu yüzden kitabı daha çok sindirmek için ve anlaşılır hale getirmek için yavaş okumak gerekiyor. birlikte kitap yer yer yoğun ve felsefi bir dil kullandığı için bazı bölümleri anlamak için yavaş okumak gerektiğini düşünüyorum. - Herkese keyifli okumalar diliyorum.
İnsanın Dört ZindanıAli Şeriati · Fecr Yayınları · 20175,9bin okunma