Söyleme Bilmesinler
2026 3. kitabı
Kısa bir kitap olduğundan hızlıca okuyup bitirebileceğimi düşünerek başladığım, başlarda nereye bağlanacağını anlayamadığımdan bunalsam da inanılmaz keyifle okuduğum ve beni inanılmaz etkileyen bir kitap olan Söyleme Bilmesinler kitabı hakkında düşüncelerimi kısaca aktarmak isterim. Karakterlerimizin her biri çeşitli açılardan kusurlu ve hatalı karakterler ancak okurken bu kusurları gerçekdışı bulmadım. Hatalarını ise büyük oranda anlayabildim. Kitabı neredeyse bahsi geçen her karakterin bakış açısından en az bir bölümle okuduğumuzdan da kaynaklanmış olabilir bu durum, en azından benim açımdan, fakat gerçekten karakterlerin her birini bir noktada anlayabildiğimi hissettim. Kitabın sonu hakkında ise tatmin olmak ile olmamak arasında kaldığımı hissettim. Spoiler olabilir! Bir yandan baş karakterimizin öğrendiği gerçeğin ardından hayatındaki her sorun çözülmüş gibi hissetmesi bana pek gerçekçi gelmedi. Diğer yandan bu kitaba böyle bir son yakışmış diye düşünüyorum. (Spoiler bitti) Şermin Yaşar'dan okuduğum ilk kitaptı. Kitap dil olarak beklediğimden çok daha basit, akıcı bir dile sahipti. Yazarın başka kitaplarını da okuma isteği uyandırdığını söyleyebilirim kesinlikle, belirli yaşın üzerindeki okurlara önerebileceğim bir kitaptır.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,2bin okunma