Öncelikle herkese merhabalar.
Bugün birkaç saatte bitirdiğim bir kitaptan bahsedeceğim. “Var Mısın Ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?”, ismiyle bile insanda merak uyandıran ve düşünmeye sevk eden bir eser. Daha okumaya başlamadan insanı sorgulamaya yönelten bu kitap, okudukça bana birçok farklı bakış açısı kazandırdı.
Kitabı okumaya başladığımdan bitirene kadar, esas olanın anlamak ve kabullenmek olduğunu fark ettim. Ayrıca iradenin önemini daha iyi kavradım. İyi olmayı da kötü olmayı da insanın seçtiğini, akıl ile bunu önce kavrayıp daha sonra anlamak ve hissetmek gerektiğini anladım.
Kitabın bir yerinde dost ile alakalı bir yazı vardı. Esas dost ve dost olmayıp dost olabilme kapasitesi olan kişilerden bahsediyordu. İnsanlara hayatından hemen çıkarmadan önce bir şans vermen gerektiğini anlatıyordu. İnsanları sadece bakarak değil, görerek anlamaya çalışmak gerektiğini söylüyordu. Aslında baktığımızı görür, gördüğümüze bakarız. Ancak bakmak için değil; anlamak, kabullenmek ve hissetmek için bakmamız gerektiğini, anladığımız, kabullendiğimiz ve hissettiğimiz zaman hayatın daha konforlu olduğunu anlatıyordu.
Ayrıca var olmanın sadece bedensel değil, ruhsal ve akılsal olarak da gerçekleştiğini; sevmenin ise mutluluğa giden yolda önemli bir basamak olduğunu anlatıyordu.
Aslında o kadar çok şey yazarım ki, fakat fazla uzatmak da istemiyorum. Bence bu kitabı mutlaka okumalısınız. Kitabın sonunda kendimle ilgili bir şeyi örneklendirdim ve muhtemelen bunu ömür boyu unutmayacağım.