Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 16 Haziran 2026 20:26 Lisans yıllarımda sevdiğim bir ablanın hediyesiydi bu kitap bana. Yani uzun zamandır rafımda ve okunmayı bekleyen bir kitaptı. Şimdiye nasip oldu çok şükür.
Öncelikle kitabın dili hiç ağır değil ve okuması gerçekten kolay ve zevkli bir kitap. Bir kurgu olmamasına rağmen okurken hiç sıkılmadım. Yine olsa yine okurum. Kitap merkez olarak Hz Fatıma üzerinde kurulmuş bir kitap ama bana biraz Hz Fatıma ile ilgili olan kısımları az geldi. Yani ben Hz Fatımanın aile hayatına karakter hayatına ya da efendimizle baba kız ilişkisine dair daha fazla şey okumak isterdim kitabı da bu hisle bitirdim. En azından %70 oranında böyle olabilirdi ama kitap %50 Hz Fatıma annemizin etrafında dönse de %50'lik kısmı bana biraz siyer kitabı gibi geldi. O yüzden tam olarak o konuda beklentimi karşılamadı
Ama dediğim gibi kesinlikle yine olsa yine okumak isterin. Hz Fatıma'ya ailesine ve efendimiz aleyselama dair çok çok güzel şeyler öğrendim. İçimi ısıtan bir kitap oldu.