2026 27. kitabı
Resmen ite kaka verdim bu yıldızı.. Hatta kitabın ilk bölümlerini okurken bu anlatım şekliyle devam ederse ben 1-2 yıldız ancak veririm diye okudum kitabı.. Dönemine göre kurgu farklı ve şaşırtıcı gelmiş olabilir ama 2026 yılında okununca bu ne ya dedirtti bana :( Okuduğum eski baskılarından biriydi, umarım elden geçirilmiştir tekrar basılırken. Çünkü bendeki hali off yazım hatalarıyla beni çileden çıkarttı. Hiç mi bir editör okumadı bunu Allah aşkına! Yazar bunu yazdı siz de yayınevi olarak wattpad versiyonunu kopyala yapıştır yapıp bastınız mı ne yaptınız? de, da ayrımını falan unutun zaten ama bazı yerlerde cümlenin öznesinin 1.tekil ile başlayıp yüklemin 3.tekil şahsa göre bittiğini düşünün falan.. Bir de sürekli direkt kelimesi yerine direk yazmışlar. Tam bir felaketti.. Gelelim kurguya.. Farklı bir şeyler yapılmak istendiği çok belli.. Aslında sevdim de ama ilk bölümlerdeki o anlatım neydi öyle.. Aşkın zaten yeterince itici bir karakterken Ateş de bu kadar uçlarda mı yazılmış olmalıydı bilmiyorum. Bana tutunacak pek bir dal bırakmamış sağ olsun. Yine de Aşkın'ın yanında melek gibi kalıyor adam.. Kurgu wattpad anladım ama kitap o kadar argo, küfür ve +18 sahne içeriyor ki bu kadar küçük yaştaki bir kitle nasıl okuyabildi anlayamıyorum. Ah bir de o "hidrolik asit" sahnesi neydi!!! Hiç mi araştırılmadan yazıldı bu kitap.. Bir kimyager olarak gözlerim kanadı okurken.. Hayatımda böyle bir asit türü duymamıştım. Breaking Bad izleyenler bilir, orda delilleri yok etmek için hidroflorik asit kullanılıyordu. Sanırım yazar da bu sahneden esinlenmiş. Keşke hangi asit olduğunu öğrenseydi de yeni bir asit türü yaratmasaydı. Bu arada kitap bilimkurgu tarzında öğeler de içeriyor. Ateş'in adasında geçen bölümler bana direkt Johnny Depp'in oynadığı "Transcendence" filmini hatırlattı. Özellikle bazı kısımlar birebir aynı.. Benzerliklerden bahsetmek isterdim ancak okumayanlara spoi olsun istemiyorum. Ama abisinin ölü olduğunu duyduğumda ve onunla ilgili bahsedilen şeylerden sonra ortaya çıkan sırra pek şaşırmadım, filmden dolayı çoktan bağlamıştım olayları.. Bu kitapla ilgili bana genellikle başının hızlı başlayıp sonlara doğru yavaşladığını söylemişlerdi. Benim için tam tersi oldu. Basit, kısa, senaryovari cümleler nedeniyle asıl başta ilerlemekte zorluk çektim ben, bir süre sonra anlatım biraz daha toparlanınca benim için akmaya başladı. Bilimkurgu sevdiğim türlerden olduğundan nereye bağlanacağını görebilmek için devam ederim muhtemelen.. Serinin bir kitabına daha şans vermek istiyorum. Herkese iyi okumalar :)
Ateşpare 1Ceren Melek · Ephesus Yayınları · 20224,434 okunma