Sen Kızıl'sın! Hizmet etmek için doğdun! (Yasıradandeğilsem)
2026 57. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2026 17:47
Selamlar yeni bir fantastik serinin ilk kitabının yorumuyla geldim. KONUSU: Kan sistemine göre kastlara ayrılan bir evrenimiz var.Kanı gümüş akanlara Gümüşler deniyor. Gümüşler üst tabaka ve belli sihirli güçleri var. (Bazıları ateşi, bazıları suyu kontrol ediyor, bazıları başkalarının gücünü baskılayabiliyor, bazıları görünmez oluyor.) Bir de kanı kırmızı akan kızıllar var. Bunlar alt tabakadalar, Gümüşlere hizmet ediyorlar ve hiçbir güçleri yok. Ayrıca eğer kızıllar iş bulamazlarsa 18 yaşında savaşa gitmek zorundalar. Başrolümüz Mare, geçimini hırsızlık yaparak sağlıyor.3 abisi savaşa gitmiş. Evde sadece küçük kız kardeşi çalışıyor. İşi olmadığından 1 yıl sonra savaşa katılacağının farkında. Son zamanlarında ailesine destek olabilmek için para bulmaya çalışıyor. O sırada en yakın arkadaşı Kilorn'un ustası ölüyor ve Kilorn işsiz kalıyor.Onu işe alacak biri olmadığından birkaç hafta içinde savaşa katılmak zorunda... Mare arkadaşını ve kendisini kurtarmak için bir yol buluyor ama bu yol bedavaya değil. 2 krom (para birimi) bulması gerekiyor. Bu para tüm hayatını karşılamaya yetecek kadar çok! Bazı olaylar oluyor ve tüm umutlarını kaybetmişken para çaldığı bir yabancı onu yakalıyor. Mare hayat hikayesini anlatınca adam ona 1 krom veriyor. Biraz daha konuştuklarında 1 krom daha veriyor ve bunla da kalmayıp Mare'e sarayda iş ayarlıyor. Mare artık krala hizmet eden bir hizmetçi! Lakin olaylar bunla sonlanmıyor! Mare bir kızıl olmasına rağmen şimşeği kontrol edebildiğini öğreniyor! Peki ona ne olacak kral onu idam mı edecek yoksa kendi emelleri için kullanacak mı? YORUMUM: Öncelikle ana evrenin Powerless'la çok benzediği söylemek istiyorum. Dünya bana yabancı gelmedi zaten bildiğim bir evrende gibiydim. Kitap akıcıydı, konunun gidişatını sevdim. Mare'in sıradan bir kızıl olarak kalmaması benin için hoş bir değişimdi. Aşk üçgeninde kızı kimle shiplesem bilemedim. 2 erkekte FAZLA iyi davranıyordu. Bu da ihanet edeceklerini düşündürdü tetikte bekleyip durdum. Ters köşe pek şaşırtıcı değildi yazar aradaki sözlerle bunun olacağını belli etmişti. Ama kralı daha farklı bir şekilde görmek isterdim. Hikayesi böyle olmamalıydı.
Kızıl KraliçeVictoria Aveyard · Pegasus Yayınları · 20153,453 okunma
1 +1'leme
Powerless okusam mı diye düşünüyordum, sanırım okumayacağım
Hayruş ✮⋆˙
Hikayenin gidişatı farklı olsa da ana evren bildiğin aynı çoook benzer. Çok hayal kırıklığına uğradım sevdiğim bir seriydi biraz esinlense neyse bu esinlenmek değil! Ana evreni bu kitaptan almış!