2018 34. kitabı
Tekme Tokatlı Şehir Rehberi hem isim olarak hem de yazar olarak, bir çok yerde takip edilmeye layık görülmüştü, hemen bir heves edindim kitabı. 11 öykü bulunan bir kitap, benim sevdiğim gibi 10 sayfayı geçmeyen öyküler bunlar. İlk öykü bitince inanılmaz bir heyecan kapladı içimi. Çünkü "Açık Artırma" hikayesi roman olabilecek tarzda, şahsına münhasır bir hikaye idi. İkinci öykü de de güzel bir tat aldım. Üçüncü öykü de güzeldi, dördüncü fena değildi derken gitgide düşmeye başladı. Sıradanlaşmaya başladı. Artık sonlara gelirken sırf bitirmiş olmak için bitirdim. Kısacası Mevsim Yenice, güzel düşünceleri eksik yazımlarla süsleyen bir yazar izlenimi verdi. Bir his yakalıyor, evet bunu ben de hissediyorum diyorsunuz, ama mizah katayım, hüzün katayım derken çok zorlama işler çıkıyor. İlk 3 hikayenin hatırına ortalama üstü sevdiğim bir kitap olarak tarihe not düşülsün. :) 150'den fazla okuduğum Türk öykü kitapları nedeniyle, hikayelere karşı toleransım düşmüş olabilir tabii. Yoksa ilk defa okuyacaklara güzel gelebileceğini düşünüyorum. Hikayelere göz atarsak. 1- Açık Artırma : Lucian Freud'un şişman bir kadını nü biçimde palete yansıttığı bir esere aşık dedemizi, sevindirmek amacıyla torununun giriştiği oyunu anlatıyor. Beğendim bu hikayeyi fazlasıyla. 2- Muz ve Kovboylar : Bir kovboy filmi ile baba şiddetinin kusursuz birleşimi. 3- Tilkiler Aç mı Kalsın? : Leyla ile Mecnun'daki İsmail karakterine aşırı benzeyen İsmail! Karakterinin güzel yalnızlığına ortak oluyoruz. Hüzünlü olmasına rağmen hüznü hissettiremedi. 4- Durağan Yolcu : Toplu taşıma aracında bir anda "kal" gelen, hiç bir yere kıpırdayamayan hikaye. Güzel bir düşünce kötü yazım. 5- Tekme Tokatlı Şehir Rehberi : Dayak yemekten kendini alıkoyamayan bir adamın hikayesi. Yine güzel bir düşünce kötü yazım. 6- Böyle : Ah bir terliğin nelere yol açtığını bir bilseniz. Bu hikayeyi de sevdim. 7- Ya da : Etgar Keret'e saygı duruşu olmuş ama anlamadım hikayeyi, Ben de problem olabilir :) Keretvari bir yazım. 8- Burada Bir Yerde Olmalı : Hayali Arkadaş Kenny ile ağabeyinin özdeşleşmesini anlatan hikaye, eh. 9- Okyanus Sesi : Okyanus sesini duyan bir kızın, abi-kardeş çatışmasının psikolojik çözümlemesi. Fena olmayan bir hikayeydi. 10 - Yalandan Kim Ölmüş Ltd Şti : Yine güzel fikir, heyecansız çözümleme. Yalan söyletme pratikleri yaptıran bir şirketi anlatıyor. 11- Yer Yarıldı İçine Girdi : Ölüm ilanı ile başlayan sıradan bir hikaye.
Tekme Tokatlı Şehir RehberiMevsim Yenice · Everest Yayınları · 2017592 okunma