Martin eden...Bu kitaba neler yazsam az kalır.Gerek sonu olsun gerekse içerdiği ideolajiler ve fikirler olsun hayatıma çok şey katan bir kitap oldu.Jack London dan okuduğum ilk kitap olan Martin Eden beni fazlasıyla büyüledi.Jack London un hayatından izler taşıyan bu yarıotografik eseri çok beğendim.Gerçekten iyi bir betimleme okuru sıkmadan nasıl yapılır bunu kanıtlar nitelikte bir kitap.Jack London un betimlemelerine ve zekasına hayran olmamak elde değil.Bu aralar Jack Londona taktığım için En kısa zamanda diğer Jack London kitaplarını da okuyacağım.Siz de bu yazarı merak ediyorsanız ve edebi değeri yüksek olan bir kitap okumak istiyorsanız kesinlikle Martin Edena bir şans vermelisiniz.Kalınlığı sizi hiç korkutmasın adeta su gibi akıyor..Unutmadan da kesinlikle İş bankası yayınlarından okumanızı tercih ederim çünkü çevirisinin güzelliğinin yanında ekstradan çevirmen in yazdığı kitabın sonundaki açıklamalar kitabı daha fazla anlamanızı sağlıyor.Siz bu yazıyı okurken ben de okuduğum bu muhteşem kitabı zihnimde demlendiriyor olacağım.Çünkü içindeki fikirlerin sindirilmesi için deneyim,bilgi birikimi ve zaman şart !!!