2018 130. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2018 14:04
Bugüne kadar okuduğun en anlaşılır ve en çarpıcı felsefi kitap! Kitabı tek cümle ile anlatmaya çalışşam bunu derim galiba. Ama şunu da belirtmek istiyorum ki bu dediğimi sonuna kadar hak ediyor. Hadi hemen incelememize geçelim :D Twitterdan takip ediyorum Çetin Beyi. Tabi birileri bu kitabını alıyor falan hadi okuyalım diye. Geçende Meltem ile sahafları dolaşırken dedim bari alıyım ben de bu kadar çok okunuyorsa :D Tabi Çetin Beyin bu uzun isimli kitabını unuttum. Sahafçıyla Spinoza kitaplarının yanına gittim ve şöyle dedim: "Ya Türk filozofun kitabı işte!" Ve kitabı çıkarıp verdi... Ama şimdi size söyleyeceğim şey çok önemli. Bu kitap ile ilk defa tanıştım ve Türk Filozof olan Çetin Balanuye'yi ve özel olarak bu kitabı 1k'da tanıtmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunun iki nedeni var. Birincisi bu kadar mükemmel bir kitabı HERKES OKUMALI! İkincisi de bu kadar mükemmel bir yazar daha çok tanınmalı. Kitabın şu anda 35 okunması var 35! Neyse dediğim gibi incelemeyi tekrar tekrar paylaşacağım ve amacım bu kitabı herkesin okuması :D HERKES OKUMALI BU KİTABI! Kitabın konusuna gelirsek, aşırı ama aşırı ilginç bir kitap. Spinoza adlı filozofun Ethika adlı kitabını ve genel olarak Spinoza'nın söylevlerini anlatan bu kitapta farklı farklı konulara değinilerek insanın hayatta sevinçli olmasının yolu gösterilmektedir. Tabi burada büyük bir ayrım var ki o da bu kitap kişisel gelişim değil felsefe kitabıdır! Felsefe dedim diye hemen korkmayın :D Tuhaf bir şekilde dili aşırı yalın ve çok akıcı olmakla beraber okurken zorlanmıyorsunuz. Gerçekten çok güzel olan kitapta insanın iradesi,özgürlüğü hakkında tuhaf şeyler söyleniyor. Tabi kitap boyunca 10 tane falan kitabı okuma listeme ekledim onları da zamanla okuyacağım. Dogmatik insanların yaptıklarını da apaçık şekilde anlatan kitabın bir kısmında da (Burada resmen hayran kaldım) şu anda çoğu insanın "İdam gelsin!" diye bağırmasına çarpıcı bir cevap var. Sadece bunun için bile okumalısınız! Kitabın içeriği kısıtlı olmasına rağmen verdiği örnekler çok gerçekçi ve çarpıcı. Her yerde karşılaşabileceğiniz türden örnekler ile anlatıyor. Son olarak lütfen bu kitabın daha fazla kişiye ulaşması için incelememi paylaşır mısınız? Okumak isteyen herkese iyi okumalar dilerim :)
Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?Çetin Balanuye · Ayrıntı Yayınları · 20171,112 okunma
İncelemelerinin minnoşluğu kalp ben :) Erkek adamın incelemesine minnoş denilir mi ? Uuppsss 😌✋🏻
Ömer Gezen
aa okumalısınız, o okuma listeleri bitmiyor maalesef ama öncelik sırası verebilirsiniz :D
okunacaklar listesine aliyorum... heyecanın incelemene yansımış :)
Ömer Gezen
Teşekkür ederim :) en yakın zamanda okumanız dileğiyle :)