2018 23. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2018 03:39
Alegori’nin en güzel örneği olarak Sineklerin Tanrısı oniki bölümden oluşan ve 6-12 yaş arası bir grup çocuğun ıssız bir adada başından geçen olayları konu alan roman. Çoğu kısımda ne çok detay vermiş yazar yahu dedirtti bana ancak son iki bölümü soluksuz okudum. Golding, insanın içgüdüsel olarak hem iyiliği hem kötülüğü -çocuk dahi olsa- içinde barındırdığını, duruma göre bu iki yandan birinin açığa çıkabileceğini vurgular. Bu noktada da eğitim kurumlarını ve toplumu inceden uyarır aslında. Bakın düzgün yönlendirme yapmazsanız çocuk da olsa kötü şeyler yapabilir der en basit tabirle. Zaten kitabın adı bu nedenle insanın içindeki kötülüğü simgelemesinden yola çıkarak ‘Sineklerin Tanrısı’dır. Şu cümlelerle tamamlayayım incelememi: 1-Bayılarak okumadım kitabı, çok detay var, fazlaca hem de :/ ancak son kısımda, helal olsun ne ince verdi mesajı yazar, dedim. 2- Bu bir çocuk romanı asla değil. 3- Özellikle de anne- babalar ve eğitimciler, kesinlikle okumalısınız.
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,3bin okunma